Пет символа на града под тепетата ще бъдат изобразени върху

...
Пет символа на града под тепетата ще бъдат изобразени върху
Коментари Харесай

Пускат сребърен медал с Античния театър

Пет признака на града под тепетата ще бъдат изобразени върху колекционерски медали. Сребърните предмети ще бъдат пуснати за продажба в стеснен тираж. Производството и разпространяването им започва пловдивска компания, чиято цел е да посвети продукта си на Европейска столица на културата.

Идеята за сбирката „ Пловдив 2019 #Заедно ” е на художника Вълкан Вълканов, който е част от екипа на креативно студио „ Графис “. Вдъхновен, създателят на драго сърце изобразява забележителностите на най-стария град в Европа. Надява се, че в бъдеще ще бъде направена и по-голяма серия от медали, защото културните обекти на Пловдив не са по никакъв начин малко.

Четири от медалите ще бъдат отдадени на Античния спектакъл, Римския стадион, Стария град, Хисар Капия и Капана. Последният пети ще сплотява всички гореспоменати.

Първият претекст от сбирката ще бъде пуснат в продажба от тази седмица в профилираните онлайн магазини, а всеки месец ще бъде обявяван и нов артикул от серията. Медалите ще са с стеснен тираж от по 3000 бр. за всеки. Стойността на един знак е 73 лв. с Данък добавена стойност, като основателите са решили от всяка продажба да отделят 4,80 лв. за спонсориране на плана.

За направата на специфичните колекционерски медали са употребявани най-модерните способи на монетосеченето в международен мащаб, а пластиката им се характеризира с изящна гравюра и стилно лъчение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР