Пет седмици преди началото на инициативата Европейска столица на културата

...
Пет седмици преди началото на инициативата Европейска столица на културата
Коментари Харесай

Привличаме туристи с левче на човек за Пловдив 2019

Пет седмици преди началото на самодейността Европейска столица на културата наши съграждани, живеещи в Париж, Лондон и Берлин, настояват, че никой там не приказва за Пловдив и идното грандиозно събитие. В същото време преди седмица от общината излязоха с прогноза, че чакаме близо 2 млн. посетители следващата година, което е близо 800% растеж спрямо броя на туристите, нощували под тепетата през 2017-а. В тази връзка попитахме екипа на Фондация " Пловдив 2019 " къде, по какъв начин и против какъв брой пари е рекламирала самодейността и по какъв начин чакаме да предизвикаме големия интерес на европейците.

Оказа се, че за маркетинговата акция в бюджета на фондацията са заделени 2 млн. лв., което прави изключителна успеваемост от левче на притеглен екскурзиант. Парите би трябвало да бъдат изразходвани през 2018-а и 2019-а. Сериозни суми обаче са изхарчени и в предходните години за активността. Те са за участия в туристически изложби и конгреси, презентации, разработване на разнообразни рекламни материали, изявления, билбордове, тв и радио реклама, продуктово позициониране и така нататък Никъде в уеб страницата на фондацията няма акуратен доклад за изразходваните средства по пера.

Шефът по маркетинг във фондацията Радост Иванова твърди, че всичко е транспарантно, а изхарченото досега си коства, тъй като резултатът е забележим. Според нея градът към този момент е задоволително известен в Европа. „ При първичното показване на плана пред Европейска комисия осъзнах, че Пловдив в действителност не е доста прочут и малко на брой са чували за него. Да кажем, че французите не знаят, че ще е Европейска столица на културата, само че те първо би трябвало да научат, че той съществува. И мисля, че през тези години успяхме да създадем тъкмо това ”, споделя Радост Иванова.

Сметките демонстрират, че в деня на откриването на Европейска столица на културата ще бъдат изхарчени повече пари, в сравнение с за цялата маркетингова акция на самодейността. Дали си коства, ще разберем на 12 януари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР