Пет пъти над нормата замърсяване на въздуха с фини прахови

...
Пет пъти над нормата замърсяване на въздуха с фини прахови
Коментари Харесай




Пет пъти над нормата замърсяване на въздуха с фини прахови частици е регистрирано на тр

Пет пъти над нормата замърсяване на въздуха с фини прахови частици е записано на три места в страната. Това са столичните комплекси „ Младост “, „ Надежда “ и „ Хиподрума “.

В столичния квартал " Павлово ", както и в пловдивския регион " Тракия " замърсяването на въздуха е 4 пъти над нормата, а в Шумен и Горна Оряховица - 3 пъти.

Основни аргументи за замърсяването са битовото отопление и автомобилният трафик, съобщи Валери Серафимов от Агенцията по околна среда

„ Най-вече неподходящите метеорологични условия. В момента виждате, че има мъгла, има температурна инверсия. При тези две условия атмосферните замърсители се задържат на едно място, натрупват се и по тази причина се надвишава нормата на фини прахови частици “, сподели той.
„ В по огромната част от страната е записано превишаване на допустимата норма за  фини прахови частици. Всяка зима декември месец, януари месец при такива неподходящи условия имаме превишаване на допустимата норма на фини прахови частици “, добави Валери Серафимов - шеф на Дирекция „ Мониторинг и оценка на околната среда “ в Изпълнителната организация по околна среда.

Заради нечистия въздух в София столичната община пусна зелен билет.

Вижте дали въздухът в България е нечист и къде
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР