Пет области в Източна Украйна останаха без ток и вода

...
Пет области в Източна Украйна останаха без ток и вода
Коментари Харесай

Източна Украйна потъна в мрак. Зеленски към руснаците: Без с...

Пет области в Източна Украйна останаха без ток и вода след ракетни удари против цивилна инфраструктура, в това число един от най-големите ТЕЦ-ове в страната, оповестяват " Ройтерс " и Агенция Франс Прес. 

" Напълно е изключена електрическата енергия в Харковска и Донецка област, отчасти - в Запорожка, Днепропетровска и Сумска ", заяви Зеленски, представен от " Известия ". От съветска страна обаче не се разяснява на какво се дължи прекъсването на тока и повредата.

Губернаторът на източната Харковска област съобщи, че съветските офанзиви против " сериозна инфраструктура " са нарушили доставките на електрическа енергия и вода, до момента в който ръководителят на Днепропетровска област съобщи, че силите на Москва са " блъснали локалната енергийна инфраструктура " в отговор на " провалянето си на бойното поле ".

Проблеми с тока или цялостно изключване на електричеството е имало в Харковска, Полтавска, Днепропетровска Сумска област. Съобщава се за липса на електричество във втория по величина украински град - Харков, в Краматорск - който е административен център на Донецка област.

Най-малко един човек е умрял, а втори се търси след обстрел по ТЕЦ-5 в Харков, осведоми украинската организация УНИАН, като се базира на зам.-началника на Службата за изключителни обстановки Анатолий Торяник. Украинските управляващи настояват, че съветска ракета е запалила пожара, който гасиха огнеборците. Ракетата е попаднала в помещението на дежурните по централа.
            
Градът остана без електричество, а метрото спря. Председателят на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов заяви, че енергетиците не престават с възстановителните действия на електроснабдяването в обитаемоте места.

По-късно беше обявено, че електричеството в Днепропетровска област е възобновено на 100%, осведоми ръководителят на региона Валентин Резниченко.
Зеленски към руснаците: Без светлина или без вас? Без вас!
Дори през непроницаемия мрак Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове, написа президентът Володимир Зеленски във фейсбук.

" Умишлени и цинични ракетни удари по цивилна сериозна инфраструктура. Нито едно военно оборудване ", сподели той във връзка съветския обстрел, оставил пет области без ток и вода.

Зеленски се обърна към руснаците с думите:

Вие още ли мислите, че сме " един народ "?

Още ли мислите, че може да ни изплашите, пречупите и принудите да отстъпим?

Вие в действителност ли нищо не сте разбрали?

Не сте разбрали кои сме ние?

За какво сме?

Четете по устните ми:

Без газ или без вас? Без вас!

Без светлина или без вас? Без вас!

Без вода или без вас? Без вас!

Без храна или без вас? Без вас!

Студ, апетит, мрак и жадност - за нас не са толкоз страшни и убийствени, колкото вашата " дружба и приятелство ".

Но историята ще сложи всичко на място.

И ние ще бъдем с газ, със светлина, с вода и храна... и БЕЗ вас!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР