Пет номинации за кмет на община Смолян има ДПС. Продължават

...
Пет номинации за кмет на община Смолян има ДПС. Продължават
Коментари Харесай

ДПС с пет номинации за кмет на Смолян

Пет номинации за кмет на община Смолян има Движение за права и свободи. Продължават диалозите да намерим най-хубавия вид, само че петимата номинирани, в случай че потвърдят естествено желанието си, ще бъдат поканени за среща с централния щаб, заяви пред публицисти регионалният водач на Движението Салих Аршински.
Изискването по думите му е било във всяка община да се предлагат най-малко трима претенденти. Ако е единствено една, трябвало общинската конструкция да показа аргументация.
В Девин претендентът ще бъде от коалиция. Нотариусът Здравко Иванов бе номиниран за претендент на Българска социалистическа партия, само че той ще бъде подсилен и от Движение за права и свободи. Коалиционна ще е и листата за локалния парламент. „ Ще бъдем в коалиция с всички политически сили, които желаят промяна на статуквото, и с обща листа “, изясни Аршински.
В община Неделино решението на Движение за права и свободи е да поддържат като самостоятелен сегашният кмет Боян Кехайов. По думите на Аршински той е чиновник на Министерство на вътрешните работи и по закон няма право да е представител на политическа мощ. Вероятно Кехайов ще бъде подсилен и от други политически обединения, само че Движение за права и свободи там ще взе участие със независима листа.
За Борино, Мадан и Рудозем Движение за права и свободи излъчва сегашните кметове - Мустафа Караахмед, Фахри Молайсенов и  Румен Пехливанов.
В Златоград се чака Движение за права и свободи да има собствен претендент и независима листа.
В Чепеларе номинацията за претендент на Движение за права и свободи е единствено една – Анета Пашалиева, която е специалист счетоводител.
„ В Доспат ще бъде война. В изборите в Доспат ще включим оптимално целия разполагаем запас на партията, както желаете го четете. Много се надявам, че след тези избори географията на Движение за права и свободи ще бъде разширена като кметове, които ръководят. Задачата ни за Мадан, Рудозем и Борино е кмет на първи тур, болшинство общински съветници. Задачата ни за Неделино е подкрепеният от нас да бъде кмет и да имаме брой общински съветници, с който да се ръководи умерено общината, с цел да се пренебрегват всички субекти, които изнудваха кмета “, съобщи още Аршински.
Той заяви, че от 2-ри септември управлението на Движение за права и свободи в Доспат е освободено. „ Причината е несправяне с номинационната акция и обосновани сигнали, че са правени опити за дискредитиране на евентуалните наши претенденти или колаборация със настоящия кмет на община Доспат господин Елин Радев “, добави Аршински.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР