Пет много прости промени в начина ви на хранене могат

...
Пет много прости промени в начина ви на хранене могат
Коментари Харесай

5 лесни начина да удължите живота си с 10 години

Пет доста елементарни промени в метода ви на хранене могат да ви обезпечат с 10 години по-дълъг живот, сочи ново изследване.

Всеизвестен факт е, че човек е това, което яде и здравето ни зависи значително от менюто ни, а пък от здравето ни зависи и животът ни. Така че - внимавайте с какво захранвате тялото си, с цел да бъдете по-дълго в положително здравословно положение и надлежно да живеете по-дълго. А какви са лесните способи да удължите дните си с цяло десетилетие, научете още в този момент.

Наблегнете на следните храни:

 нахут

Бобови култури

Бобовите култури са богати на фибри, каквито нормално не консумираме задоволително, в случай че не обръщаме внимание на храната, която одобряваме. Медиците предлагат да включваме към 30 г на ден, с цел да понижим риска от сърдечни болести, инфаркт, диабет вид 2 и рак на червата. Фибрите са отлични и за поддържане на положително тегло, тъй като засищат и подтикват чревната функционалност. Най-добрите източници на протеин от бобовите култури са: леща, грах, нахут и боб.

Пълнозърнести храни

В пълнозърнестите храни се съдържат освен по този начин потребните фибри, само че и доста други хранителни субстанции, които ни защищават от разнообразни заболявания и ни поддържат във форма. Те са източник на естествени мастни киселини, антиоксиданти, магнезий и мед. Просто идващият път, когато ви се прияде паста или пица, заложете на пълнозърнестия им вид. Вкусът е все по този начин страховит, а изгодите за здравето ви несъмнено си заслужават.

 кашу

Ядки, ядки и отново ядки

Диетолозите постоянно предлагат суровите ядки, когато желаете да се разделите с непотребните килограми. Но даже и задачата ви не е да отслабвате, а просто да останете здрави, още веднъж заложете на тях. Трябва да знаете, че ядките са калорични, по тази причина не залагайте на огромните количества. Една шепа сурово кашу или бадеми дневно е изцяло задоволителна, само че хапвайте всеки ден.

Ограничете:

 стек

Червеното месо

Много изследвания сочат, че хората, които употребяват червени меса по-малко, имат по-дълъг живот. Защото прекаляването с този тип месо може да докара до здравословни затруднения и даже покачва риска от развиването на рак, сърдечни болести и диабет. Не е належащо да зачерквате телешкото, свинското, агнешкото или говеждото месо изцяло от менюто си, само че сведете потреблението до най-малко.

Преработеното месо

И като цяло модифицираните храни. Ако желаете да бъдете в положително здраве, то не е целесъобразно да консумирате колбаси, бекон и наденички всеки ден. Ограничете ги до един път седмично. По този метод хем ще бъдете по-слаби, хем по-здрави.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР