Пет министерства участват в подготовката на изборите Министърът на вътрешните

...
Пет министерства участват в подготовката на изборите Министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Искат от Радев смяна на главния секретар на МВР

Пет министерства вземат участие в подготовката на изборите

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов към този момент е изпратил стимулирано искане до президентството, с което изисква промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, с който има разлики за това по какъв начин би трябвало да бъде координирана и обезпечена работата в министерството, съобщи министър председателят Николай Денков при започване на днешното държавно съвещание.

„ Мотивите ще бъдат разяснени от министъра след съвещанието на Министерския съвет, той ще ги показа. Очакваме решението на президентството. След като получим позитивно единодушие, както се изисква от правилника на Министерския съвет, това предложение ще бъде импортирано за решение “, обясни Денков.



„ В точка втора от днешното съвещание ще разпределим дилемите на виновните министерства, които са свързани с произвеждането на локалните избори. Това са Министерството на външните работи, Министерството на финансите, Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на правораздаването и Министерството на електронното ръководство “, сподели още той.



„ Всяко от тези министерства поема характерни отговорности, с които би трябвало да се оправи през идващите два месеца. Тези задания ще би трябвало да се изпълнят в съгласие с Централната изборна комисия “, е показал още Денков. „ Наред с опазването на публичния ред, битката с противозаконния трафик на мигранти, битката с производството и разпространяването на опиати, обезпечаване на сигурността по пътищата – Министерството на вътрешните работи ще поеме и редица нови задания, които би трябвало да извърши качествено и в период “, разгласи министър председателят.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР