Пет или шест партии влизат в 49-ия парламент. Това показва

...
Пет или шест партии влизат в 49-ия парламент. Това показва
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ на кантар за първото място, до шест партии в новия парламент

Пет или шест партии влизат в 49-ия парламент. Това демонстрира изследване на Центъра за разбори и маркетинг, извършено в интервала 16-19 март измежду 1021 пълнолетни жители, оповестява БНР.

Според данните, обединяването ПП-ДБ води с едвам 1% пред ГЕРБ-СДС , надлежно с 25,7% поддръжка против 24,7%. Трета политическа мощ е Движение за права и свободи с 13.8 %. Следват " Възраждане " с 12.5% и Българска социалистическа партия с 8.1%.

" Левицата " събира 4% от гласовете, позиционирайки се навръх бариерата за влизане в Народното събрание.

Под тази линия остават " ИТН " с 2,9%, " Български напредък " с 2,8% и Национална движение „Симеон Втори" с 1,2%. 3,2% от интервюираните пък декларират, че не поддържат никого.

Социологът Юлий Павлов, който показа данните на конференция в Българска телеграфна агенция, съобщи, че към този момент няма политик с позитивен рейтинг.

" Тренд ": Пет партии влизат в Народното събрание, само че се търси спечелилият

Други три обединения " загряват " под изборния предел

Проучването демонстрира, че негативните по отношение на позитивните настройки към този момент доминират и във връзка с президента Румен Радев (47,4% против 44%). Негативен е и рейтингът на служебния министър председател Гълъб Донев (52,4% против 34,1%).

Прогнозите на Центъра за разбори и маркетинг са, че изборната интензивност на идните избори ще е сходна с тази на предходните.

42,1% от запитаните дали ще гласоподават, дават отговор позитивно и декларират, че към този момент са решили за кого, до момента в който 16% имат желание да упражнят правото си на глас, само че още се двоумят кого да поддържат. Колебаещите се дали да отидат до урните са 17,9%, до момента в който твърдо решилите да пропуснат изборите са 20,3%.

Избирателите на ПП-ДБ и на ГЕРБ са по-оптимистично настроени във връзка с капацитета за сформиране на държавно управление след вота.
 Битка и за третото и четвъртото място в 49-то Народно събрание
Битка и за третото и четвъртото място в 49-то Народно събрание

Проучване на Галъп демонстрира статистическа неточност също сред първото и второто място
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР