Пет години след разтърсващия референдум за Брекзит, разводът е завършен.

...
Пет години след разтърсващия референдум за Брекзит, разводът е завършен.
Коментари Харесай

Великобритания 5 години след референдума за Брекзит: Разделена и с главата надолу

Пет години след разтърсващия референдум за Брекзит, разводът е приключен. Запазва се обаче острото разделяне, а провокираните дълбоки промени едвам стартират да се усещат в подтекст, комплициран от пандемията.

52 % от британците гласоподаваха за излизането на Обединеното кралство от Европейски съюз, 48 % се оповестиха за оставането в европейския блок: резултатът от референдума от 23 юни 2016 година провокира голям потрес в страната и измежду нейните съдружници в Европа и отвън нея.

След няколко отлагания и повече от три години политическа психодрама, Англия дефинитивно се отдръпна от блока на 1 февруари 2020 година, загърбвайки съвсем пет десетилетия на интеграция.

Последва бракоразвод на 1 януари, след края на преходния интервал и контрактувано с доста страдания комерсиално съглашение за дефинитивно излизане от митническия съюз и европейския обединен пазар.

От началото на годината търговията сред някогашните сътрудници е спаднала. Англия занапред ще вкуси от преимуществата да бъде " самостоятелна " страна със възроден авторитет на интернационалната сцена, както даде обещание консервативният министър председател Борис Джонсън, огромен последовател на Брекзит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР