Пет години след големия пожар в Тютюневия град, започва възстановяването

...
Пет години след големия пожар в Тютюневия град, започва възстановяването
Коментари Харесай

Собствениците на изгорелите тютюневи складове на Кудоглу вече имат строително разрешение

Пет години след огромния пожар в Тютюневия град, стартира възобновяване на три от складовете. Италианската компания " P.И.Π.A " OOД, която е притежател на складовете на Кудоглу, е получила позволение за градеж от община Пловдив за осъществяване на план " Консервация, реституция, реорганизация, преустрояване и отчасти надстрояване на съществуващи здания в жилищна постройка с офиси, магазини и подземни гаражи с трафопост ". Разрешението е подписано преди месец и към този момент е видно на уеб страницата на Община Пловдив.

Тъй като следва хоризонтално подсилване на структурата, притежателите на прилежащите здания са известени и имат период за обжалване в границите на 14 дни.

Ако такова няма, укрепването и строителството могат да стартират. Тъй като процедурата към момента не е завършила, строителното позволение не е влезнало в действие.

Складовете са монументи на културата и планът за възобновяване е координиран с Националния институт по монументи на културата. Две от постройките, ĸoитo Димитъp Kyдoглy e дapил нa фoндaциятa " Дoм нa блaгoтвopитeлнocттa и нapoднoтo здpaвe " са едни от най-красивите в Тютюневия град.

По плана Tobacco Residence е работил италиански проектант, заяви преди година TrafficNews . Раймондо Флакомио, който проектира бутиковия хотел " Резиденс сити гардън " на ул. " Велико Търново ", е нает от - някогашният почетен консул на Италия в Плодвив Пиетро Луиджи Гиа, който е представител на компанията притежател Р.И.П.А.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР