Пет години не стигнаха на МВР да открие кой е

...
Пет години не стигнаха на МВР да открие кой е
Коментари Харесай

Влиятелен политик замесен в показния разстрел на бизнесмена Петър Христов


Пет години не стигнаха на Министерство на вътрешните работи да открие кой е поръчал и кой е прострелял предприемача Петър Христов.

 

Припомняме, че той бе пронизан от 8 патрона посред бял ден на 8 януари 2018 година и то на едно от най-оживените места в София – бул. „ България “, близо до кръстовището с „ Тодор Каблешков “.

 

Най-вероятно убийството на Христов ще остане вечно неразкрито по този начин, както десетки други сходни показни изтезания, разясняват криминалисти.

 

Първата версия, която се пусна след разстрела бе, че е имал да връща доста пари на свои сътрудници от Израел – няколко милиона евро. При това тази версия бе толкоз настойчиво налагана, че самите евреи били принудени да наемат детективи, с цел да стигнат до същинския гарант на разстрела. Поради високото му състояние обаче името му не се загатва обществено.

 



Според друга версия, още веднъж интензивно налагана, убийството е поръчано от групите „ Килърите “ и „ Наглите “, тъй като Христов ги издал на тогавашния Министерство на вътрешните работи началник Цветан Цветанов. В следствие обаче този вид отпадна изрично.

 

В зората на кариерата си като предприемач, Петър Христов работи с израелци. Те му се доверяват, защото са наясно, че другарува с хора от самия връх на ГЕРБ. Затова първо стартират строителни планове в скъпото за сърцето на Христов велико Търново, където той живее по това време. Един от взаимните им градежи е първокласният комплекс „ Велико Търново Хилс “

 

Христов го прави, дружно със притежателите на „ България Инвестмънт Груп “ – Рон Дихно и Яков Хай, а също и с присъединяване на „ Тидар България “.

Разбира се Христов работи и с други компании от Израел, освен това освен във Велико Търново, а в София. Но не всичко върви безпрепятствено.

 

Преди да бъде премахнат, той към този момент е натрупал големи задължения към чужденците, които в един миг надвишават 3 млн. евро. По една или друга причина по този начин и не стартират нов огромен обект. Затова най-лесно е да се нарочат прецаканите израелци като поръчители на разстрела.

 

Тяхното следствие, за което се твърди, че били наети фрагменти с опит от МОСАД, стига до замайващ резултат. Замесен е значим политик, който другояче минава за огромен другар на починалия. Поне приживе се радва на мощното му спонсорство, като в тази връзка се загатва и един прославен апартамент.

 

Конфликтът посред им избухнал поради строителството на Автомагистрала „ Хемус “. Въпросният властник, който до преди години колеше и бесеше, само че след това безславно мина в запаса, заречен на Христов да го уреди с големи поръчки за градежа на автомагистралата. Затова предприемачът побързал да се достави с техника – купил машини за пътно строителство за милиони. След това обаче заради една или друга причина се разминал с поръчките.

 

Опитал се да изиска сметка на авторитетния политик, освен това много настоятелно. Именно това обаче му коствало живота, а политикът с огромни позиции в Министерство на вътрешните работи го отстранил извънредно професионално.

Източник: Уикенд

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР