Пет гари и спирки по маршрута на теснолинейката Септември –

...
Пет гари и спирки по маршрута на теснолинейката Септември –
Коментари Харесай

Близо 300 000 души годишно ще използват обновените спирки на теснолинейката Септември – Добринище

Пет гари и спирки по маршрута на теснолинейката Септември – Добринище облагороди биреният бранд Пиринско като част от дълготрайната си акция " Навън с Пиринско ", която има за цел да разпространява освежаващите моменти навън и връзката с природата.

Това лято в интервала юли – август бяха обособени зони за отдих на дребни, само че живописни гари и спирки, които се нуждаеха от възобновяване – Септември, Цепина, Аврамово, Св. Петка и Якоруда , като на локациите бяха сложени осведомителни табели с забавни места по маршрута на теснолинейката, които могат да бъдат прегледани от туристите.

По цялото трасе бяха инсталирани общо 11 пейки за пикник, 2 единични пейки, 3 беседки за отдих и 3 осведомителни табели с подробна информация за района, историята и маршрута на теснолинейката, както и опциите за туризъм в региона.

Изборът на гарите и спирките, нуждаещи се от облагородяване, е изработен на база обща натовареност и поток от туристи, както и за да се изградят комфортни зони за изчакване на влаковете. Местата, на които са сложени новите уреди за отдих, по едно и също време обезпечават комфорт на пасажерите, до момента в който изчакват идващия трен, и живописна панорама, на която да се любуват. Основната концепция на плана е да даде на жителите опция да пътуват и да си почиват в една по-комфортна и приятна среда, както и да откриват нови естествени направления в България.

Инициативата на Пиринско за облагородяване на спирките бе осъществена в партньорство с Български Държавни Железници, Национална компания " Железопътна инфраструктура " и Кристиан Ваклинов – създател на сдружението " За теснолинейката ", който е виновен за нейното избавяне и запазване.

" Безспорно теснолинейката Септември-Добринище е международно благосъстояние и считам, че всички ние като българи би трябвало да сме горди с това превъзходно оборудване и да се грижим за неговото развиване. Комуникационната акция и планът за облагородяване на спирките от последните няколко месеца способстваха доста за следения напредък на туристическия интерес. Щастлив съм, че теснолинейката стартира да добива визията, която хората чакат да има - сходно на други атракционни железници по света ", споделя Кристиан Ваклинов.

Пътниците, които изберат да се возят във " Вагон за Отдих - Пиринско ", могат да се насладят на леденостудена бира и да получат безвъзмезден гайд с информация за теснолинейката и забавните направления по трасето.

Специални pop-up питейни заведения на Пиринско ще разхлаждат също по този начин жителите и гостите на София и покрайнината. Сред локациите са Витоша (Бистрица и Дендрариум); Вазовата Екопътека; Екопътеката на река Ерма и разнообразни градски паркове в София. Всеки, който закупи две бири от pop-up питейните заведения, може да взе участие за премия – билет за теснолинейката, раница за излет или още една бира Пиринско.

Кампанията " Навън с Пиринско " продължава и през есента. В секцията " Преоткрий Родния завършек на Пиринско " на интернет страницата, потребителите могат да се насладят на виртуални гледки от прозореца на " Вагон за отдих Пиринско ", както и да се осведомят за местата, които могат да посетят или да изберат личен маршрут посредством интерактивната карта на уеб страницата. Тя разрешава въвеждане на начална и последна точка на пътуването и демонстрира кои са забавните местоположения и забележителности към определената дестинация. Така всички фенове на пътешествията в България и в чужбина могат да възнамеряват пътуването си с теснолинейката по пътя Септември – Добринище, както и да се осведомят за разписанието на " Вагон за Отдих " на Пиринско.

*По предварителни данни на Български Държавни Железници за 2021 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР