Пет души са ранени във Франция след нападение с нож.

...
Пет души са ранени във Франция след нападение с нож.
Коментари Харесай

Петима ранени при нападение с нож във Франция

Пет души са ранени във Франция след нахлуване с нож. Сред тях са четири деца,съобщава Агенция Франс Прес.


По-рано организацията заяви за 7 ранени и 6 деца измежду тях.

Нападението е осъществено в град Ансѝ в източна Франция, в района на Алпите.

В 9:45 ч. локално време нападателят се е насочил към група от шест деца на възраст към три години в децка площадка в парк покрай градското езеро, оповестяват източници от службите за сигурност.

Три от жертвите, всички от тях деца, са в сериозно положение, пишат френските медии.

Извършителят е сирийски претендент за леговище и е задържан, заяви полицията. Нареченият Абдалмасих Х. е със сирийско поданство и през ноември е подал молба за леговище във Франция, съобщи френския ефирен канал БФМ.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен благодари на френските сили за бързата им реакция.

Мотивите на Абдалмасих към момента не са открити.

Националното заседание изиска и минута безмълвие в памет на жертвите.

Френският министър-председател Елизабет Борн ще посети Ансѝ в отговор на нападението, оповестява " Монд ". Градът ще посети и Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, заяви БФМ.

Френския президент Емануел Макрон също следи обстановката с внимание. Макрон осъди нападението, наричайки го акт на " цялостно безволие ".

" Децата и възрастните са сред живота и гибелта. Нацията е в потрес. Мислите ни са с тях, както и с техните фамилии и мобилизираните избавителни служби ", написа още той.

Френските политици реагират на случая. Лидерът на партията " Национален общ брой " Марин льо Пен изрази своите мисли и съболезнования към фамилиите посредством Twitter.

Фабиен Русел от Френската комунистическа партия също изпрати своите съболезнования на фамилиите посредством Twitter и добави, че няма думи, с които да опише ужаса от това нахлуване над дребни деца. / БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР