Пет читалища, един спортен клуб и една жилищна кооперация ще

...
Пет читалища, един спортен клуб и една жилищна кооперация ще
Коментари Харесай

Близо 18 хиляди лева бяха отпуснати за малки инициативи в Монтана

Пет читалища, един състезателен клуб и една жилищна кооперация ще бъдат финансирани тази година от фонда за дребни начинания на Община Монтана. Днес кметът Живков подписа договорите на обща стойност 17 900 лв. и показа плановете.

Инициативна група от бл. 24, в ж.к. „ Младост ” 1 ще бъде финансирана с 3000 лв. за възстановяване на локалната инфраструктура и сигурността на предвижване. Читалище „ Зора ” в квартал „ Огоста ” ще има 1900 лв. за компютър и костюми, които ще бъдат направени със съдействието на гимназията за лека индустрия в Монтана. Читалището в Горно Церовене получава 3000 лв. за ремонт на сцената си. В Крапчене ще бъдат вложени също 3000 лв. за нови пейки и облагородяване на селския парк. В читалището на Липен ще бъде изработен ремонт на библиотеката. Там се чакат нови книги, след кандидатстване за тях пред Министерството на културата. Спортен клуб Ушу в Монтана ще бъде финансиран с 1100 лв. за акцията си „ Без боязън за превъзмогване на експанзията ”

Фондът за дребни начинания бе основан преди 5 години по план на неправителствената организация „ Агора ”. Фондът разполага с 20 хиляди лв.. От тях 8 хиляди обезпечени от „ Агора ” и 12 хиляди от бюджета на община Монтана. Тази година за финансиране са кандидатствали 17 организации, утвърдените от комисия са 7.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР