Пестят място, като разпределят по-рационално автомобилитеРоботите Stan се грижат усърдно

...
Пестят място, като разпределят по-рационално автомобилитеРоботите Stan се грижат усърдно
Коментари Харесай

Роботи паркират коли на летището в Лион

Пестят място, като разпределят по-рационално колите

Роботите Stan се грижат старателно за колите на летището в Лион (източник: Stanley Robotics)

Френска компания стартира проби на роботи на летището в Лион, натоварени със задачата да паркират колите на пасажерите при тръгване и да ги връщат на същото място при идване, заяви The Verge.

При политане пътуващият идва на летището със своя автомобил и го оставя в един от специфичните гаражи на основния паркинг. С помощна на мобилно приложение системата на Stanley Robotics научава нужната информация, включително марката и модела на колата.

Скоро към гаража се доближава роботът Stan, който слага под колата товарна платформа, повдига автомобила и го закарва на паркинга. Преди идването на притежателя, роботът връща колата в същия гараж.
още по тематиката
Използването на роботи пести място на летището. Машините могат да разположат плътно на една и съща повърхност 1,5 пъти повече коли, спрямо водачите, настояват от компанията Stanley Robotics.

Това се реализира както поради метода на паркиране, по този начин и заради обстоятелството, че системата знае по кое време би трябвало да се върне притежателят на всяка машина, което й разрешава да разпредели оптимално колите на паркинга.

Четири робота Stan могат да обслужват до 200 автомобила дневно, твърдят от компанията, която към този момент е тествала новаторската система на летищата в Дюселдорф и Париж, а тази година ще приложи технологията и на лондонското летище Гетуик.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР