Пестицидите имат своето полезно действие в земеделието. Притеснителното е в

...
Пестицидите имат своето полезно действие в земеделието. Притеснителното е в
Коментари Харесай

Агроном за пестицидите в земеделието: Притеснителното е в това, че се използват неправилно

Пестицидите имат своето потребно деяние в земеделието. Притеснителното е в това, че се употребяват по-скоро погрешно в сравнение с това, че се употребяват. Това сподели в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “ агрономът Венцислава Цанева.

Проблемът съгласно нея е, когато пестицидите се употребяват погрешно или се употребяват пестициди, които са несъответствуващи или неразрешени в страната, те имат освен нездравословно въздействие за околната среда, и човешкия организъм.

" В международен мащаб зачестяват болесттите, които плашат всички, като раковите болести, зачестяват алергиите и разнообразни други болести. Когато бях дете доста по-различни беше всичко и заболяванията бяха доста по-редки в сравнение с сега. Това има доста директна връзка с това, което се случва сега и посредством тези токсини, които се употребяват при производството, “ показа Венцислава Цанева.

Според нея най-засегнатите артикули, които могат са обект на надзор за потребление на пестициди, са плодовете и зеленчуците, само че има и в зърнените култури. Т.е. всичко, което е на пазара, има късмет да има остатъчни вещества от пестициди в тях, като съгласно агрономът на свободна процедура с изключение на пестициди има и други проблематични тематики, свързани с остатъчните субстанции в храната ни, като ГМО, микропласмаси и други, и би трябвало човек да е добре осведомен, с цел да може да прави своя осведомен избор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР