Песните на легендарните DEEP PURPLE и RAINBOW ще прозвучат на

...
Песните на легендарните DEEP PURPLE и RAINBOW ще прозвучат на
Коментари Харесай

Музиката на Дийп Пърпъл“ и Рейнбоу“ със симфоничен оркестър под диригентството на Димитър Косев



Песните на именитите DEEP PURPLE и RAINBOW ще прозвучат на 28 март от 19.00 часа в Държавна опера- Бургас под надпис „ Children in Time “. Аранжиментите и оркестрациите са на Николо Коцев, а планът има мощен съдружник в лицето на Държавна Опера Стара Загора и диригента Димитър Косев:

Аз се обадих на Николо Коцев, тъй като той е одобрено име освен в България, само че и в целия свят. Автор е и на рок операта Нострадамус. „ Дийп Пърпъл “ и „ Рейнбоу “ си заслужават да бъдат изсвирени пред българска аудитория. Песните са от интервала на Ричи Блекмор, който е китарист и създател на двете групи, една емблематична фигура. Зрителите ще се насладят на Ariel, Burn, Soldier Of Fortune, Can`t Let You Go.., в действителност песни подложени на сериозна оркестровка. Все отново това е едно от най-трудните неща в целия план. Да се съчетае рок бандата с оркестъра.

Аз съм израснал с тази музика. Вуйчо ми е първият, който изпълни плейърите ми с рок. Имах касетки на Нирвана, Nevermind албума. Някои групи трябваше самичък да прослушам като Куин примерно. Те са се разпаднали началото на 90-те години, аз съм роден 92-ра, тъй че не съм захранен с тази музика, само че и Куин и Рейнбоу са групи, които съм свирил по клубове, заведения, гаражи. Продължавам да бъда концертиращ рок музикант, изявявам се с рок банди и тия песни съм ги свирил на една много друга сцена преди години.  Много се веселя, че комбинирам двете ми най- обичани неща- рок музиката и симфоничната музика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР