Песни и послания за книгите и четенето, за героите и

...
Песни и послания за книгите и четенето, за героите и
Коментари Харесай

Стартира национална кампания за насърчаване на детското четене

Песни и послания за книгите и четенето, за героите и приказните светове и за това какъв брой е значимо да се чете от най-ранна детска възраст.

„ Това овреме в случай че го вършат, основава у децата интерес към езика, към четенето, към книгите, към опознаването на света ", споделя авторката на детски книги Калина Златина.

Мненията - и на родители, за ролята на книгите за възпитанието на децата:

„ На нея доста ѝ четем откогато се е родила, а това, което мисля, че е най-важно е да се вживяваме и да има зрителен контакт, да вършим смехории, до момента в който четем, а и неизменност - всеки ден. И те привикват и стартират сами да си ги търсят книжките ".

„ От книжките имаше една, дето чудовищата си подреждат стаите, а другата беше, че чудовищата си мият зъбите, огромен триумф имаме и с двете книжки ".

И мненията на децата за смисъла от четенето:

„ Трябва постоянно да четат, с цел да може да се ограмотяват, да знаят доста, в учебно заведение да са първи ".

Националната акция за поощряване на четенето „ Походът на книгите " се прави в последния ден от ревюто „ Алея на книгата " в София.

Вече 10 години акцията стартира на 2 април, когато е Международният ден на детската книга. Но поради Covid ограниченията и затворените учебни заведения тогава, асоциация „ Българска книга " провежда самодейността в този момент.

Тазгодишната самодейност включва и самодейността известни българи да четат на деца, измежду които певицата Виктория Терзийска, гимнастичките Невяна Владинова и Катрин Тасева и прима балерината Маша Илиева. Тя ще продължи онлайн до 3 октомври.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР