Перуанските мумии на извънземни изумиха научния свят. Веднага след представянето

...
Перуанските мумии на извънземни изумиха научния свят. Веднага след представянето
Коментари Харесай

Мумии на извънземни от Перу преобръщат историята на човечеството

Перуанските мумии на извънземни изумиха научния свят. Веднага след представянето им пред света обаче експерти се усъмниха в тяхната достоверност.

Мумиите са открити при разкопки предходната година наоколо до град Наска, в южната част на Перу. Анатомичната им конструкция кара учените да считат, че те не принадлежат на хора.

Според съветски експерти докладващият професор Константин Коротков има съмнителна известност. Ако мумиите бяха същински, то логически е въпросът за какво няма публикации, прегледани от експерти в списания като Science или Nature.

Екип от откриватели от Санкт Петербург събра тъканни проби в Перу и ги върна назад в Русия. Анализът им е посочил, че странните на тип мумии с удължени глави и три пръста на всяка ръка имат 23 двойки хромозоми. А това е всекидневно за хората.

Една от мумиите е наречена Мария. Тя е жена от 5-ти век - времената преди идването на европейците в Америка. Откривателите ѝ са уверени, че тя принадлежи към раса, изчезнала заради наводняване или удар на комета. Заедно с Мария са открити още мумия на деветгодишно момиче, наречено Вавита, и четири други мъжки мумии.

Пред професор Константин Коротков през днешния ден следва да приключи анализите и да дефинира дали формата на позицията на всички хромозоми на всички аминокиселини съответствува с нашата. Това би било необичайно, поради типа на мумиите. Всяка от тях е дребна, с две ръце, два крайници, глава, чифт очи и уста. Томографските скенери за момента са посочили, че в своята същина това са хора. Но съветският професор Коротков, прочут с кино лентата си за паметта на водата, книги си за живот след гибелта, както и със фотоси на излитащи от мъртвото тяло души, не е склонен с това изказване на 100%. Според него тези мумиите не са на хора. Поне не тъкмо.

Според Коротков скелетите могат да са принадлежали на извънземни или киборги. И до момента в който ДНК-то им потвърждава, че са сходни до човешката раса, съгласно професора е доста евентуално да са на някое антично племе или извънземна раса. Повод за подозренията му са трите пръста на мумиите, необичайно завършеният гръден панер /виж галерията/ и необикновените зъбни структури. Интересен е фактът, че долните челюсти не са гъвкави и съставляват едно цяло с останалата част от черепа.

Нито една от теориите на Коротков до този миг не е потвърдена. През 2008 година професорът съобщи, че е измислил фотоапарат, който може да снима човешката душа. Оттогава до през днешния ден изказванието му е опровергано от редица специалисти. По мотив трипръстите мумии и връзката им с извънземните се изрече и английският специалист по извънземни Найджъл Уотсън, създател на Ръководство за проучване на НЛО. Според него тези мумии са имитации, а за Мария е открито, че е човек с необикновена конструкция на ребрата. Според него те са просто монтаж, целящ известност и никаква научна меродавност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР