Перспективите за развитие на икономическото сътрудничество между България и Саудитска

...
Перспективите за развитие на икономическото сътрудничество между България и Саудитска
Коментари Харесай

Радев разговаря с принц Фейсал бин Фархад ал Сауд

Перспективите за развиване на икономическото съдействие сред България и Саудитска Арабия разиска президентът с министъра на външните работи принц Фейсал бин Фархад ал Сауд

Сътрудничеството на България и Саудитска Арабия в стопанската система, енергетиката и високите технологии разиска президентът с министъра на външните работи принц Фейсал бин Фархад ал Сауд на среща в Ню Йорк. Държавният глава изрази високата си оценка за огромната самодейност за развиване и рационализация на Саудитска Арабия Визия 2030 и означи опцията и потенциала на компании от България да вземат участие в този развой.

Обща бе позицията, че България и Саудитска Арабия могат да си партнират в секторите на високите технологии, научните проучвания, както и в региона на защитата. Провеждането на първото съвещание на Смесения комитет за икономическо съдействие сред България и Саудитска Арабия ще даде опция за набелязване на съответни области и планове от съвместен интерес, бе очебийно по време на срещата.

По време на срещата президентът изрази и интереса на България за различни доставки на недопечен нефт след приключването на дерогацията за импорт на нефт от Русия.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР