Перспективите и предизвикателствата пред Югоизточна Европа бяха тема на втория

...
Перспективите и предизвикателствата пред Югоизточна Европа бяха тема на втория
Коментари Харесай

Консули от 36 държави обсъждат предизвикателствата пред Югоизточна Европа

Перспективите и провокациите пред Югоизточна Европа бяха тематика на втория ден от форума на Световната федерация на консулите, който за първи път се организира в София. Представители в нашата столица изпратиха 36 страни от 4 континента. Сред гостите на днешната конференция беше транспортният министър Росен Желязков, който очерта бъдещите планове в областта на инфраструктурата и връзките, чиято цел е да свържат и подобрят общуването сред страните на Балканите. Той показа и провокациите, свързани със актуалните технологии. Сред гостите беше и някогашният вицепремиер и финансов министър (2001-2003) Николай Василев.

"Изправени сме пред все по-големи провокации, свързани с киберсигурността. Нужна е по-добра осведоменост на хората, както и съответен отговор на тези закани. Прогнозите са, че до 2020-а година, десетки милиарди устройства ще са свързани в мрежата. В същото време, актуалните осведомителни системи могат съществено да бъдат повредени от механически проблеми и вируси. Тези произшествия стават все по-чести и сложни за преодоляване”, съобщи министърът на превоза Росен Желязков. Той уточни, че с дейната си роля на уредник на интернационалните начинания, България е съумяла да извоюва привилегията да бъде хазаин на едно от най-значимите събития за Европа през 2020 година – Регионалният конгрес за киберсигурност..

Желязков напомни, че България е направила обилни вложения в модерна оптична инфраструктура. Над 7000 км опорна мрежа се употребяват от държавната администрация, с цел да се дават сигурни и новаторски електронни услуги. Целта е към 2025 година всички учебни заведения, транспортни центрове и съществени снабдители на публични услуги, както и цифрово интензивни предприятия, да могат да употребяват интернет със скорост един GB в секунда.

Пред участниците във форума, министърът показа и целите в транспортната инфраструктура в България. Той акцентира, че страната ни работи взаимно със прилежащите страни при реализирането на редица инфраструктурни планове, което е в синхрон с развиването на Трансевропейската транспортна мрежа.

Николй Василев заключи пътя икономическия път на развиване на Югоизточна Европа в съпоставяне със Съединени американски щати и Азия. Той уточни като една от главните аргументи за другите способи на реализиране на триумф демографския фактор, както и рецесиите в стопански проект. Той сложи акцент върху развиването на цифровата среда у нас вследствие на което, страната ни разполага с една от най скоростните и сигурните интенрнет връзки. Той акцентира значимата роля, която би изиграло присъединението на страната ни в еврозоната и Шенген. Отправи и специфични поздрави за работата на транспортния министър Желязков за отдаването на Летище София на концесия, което ще способства за спомагателни доходи и вложения за България.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР