Перспективата за приемане на еврото в България продължава да поражда

...
Перспективата за приемане на еврото в България продължава да поражда
Коментари Харесай

Галъп: Всеки втори българин се чувства несигурен за приемането на еврото

Перспективата за приемане на еврото в България продължава да поражда неизясненост и по-скоро буди социална паника във връзка с виталния стандарт. Това сочат данни от национално представително проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “, особено за Българската национална телевизия. Данните бяха показани от Яница Петкова в студиото на „ Денят стартира “.



" Тези резултати не демонстрират нещо ново в отношението към еврото, въпреки че въпросът е по-различно заложен от тези, които задаваме по принцип. Тук акцентът е подложен върху виталния стандарт ", съобщи социологът Яница Петкова.

44% споделят, че имат терзания за бъдещото влизане в еврозоната. Почти във всички демографски индикатори този % се резервира.

" Може би всичко, през което мина Хърватия като терзания седи в нашето общество ".

Почти еднакъв е делът на всички, които се усещат спокойни 24%. Подобен е процентът и на тези, които са нито сигурни, нито обезпокоени - 23%.



" Една осведомителна акция, закъсняла или не, постоянно ще е потребна ", безапелационна е Яница Петкова.

" Ние си имаме някакъв обичаен народен песимизъм по тези въпроси, само че той не е без причина. И тази нерешителност много постоянно е била добра услуга за нашия народ ".

Изследването е извършено сред 11 и 19 януари лице в лице, извадка е от 807 души, като 1% от извадката е еднакъв на към 54 000 души.

Въвеждането на еврото е значима тематика - един от целите на сегашното държавно управление.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР