Перспективата пред Западните Балкани ще позволи младите да останат в

...
Перспективата пред Западните Балкани ще позволи младите да останат в
Коментари Харесай

Борисов: Бъдещето на Балканите е в младите хора и тяхното...

Перспективата пред Западните Балкани ще разреши младите да останат в района, съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който взе участие в закриването на Европейската младежка конференция в София.

В изявлението си министър председателят акцентира взаимовръзката сред два от главните целта на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - Западните Балкани и бъдещето на Европа и младите. Борисов подчертава върху единомислещото мнение на европейските водачи за нуждата от европейска интеграция на страните от района. „ Трябва да вървим в тази посока, тъй като младите, кадърните хора от Балканите отиват в развитите страни. Затова ние би трябвало във всяко отношение да оказваме помощ и насърчаваме тези страни, с цел да останат младежите да се развиват на Балканите. Те не са бъдещето, те са сегашното “, сподели министър-председателят.

Българският министър председател приветства решението на Европейска комисия за пускане на договарянията за присъединение с Албания и Република Македония и подчертава, че не би трябвало да се позволяват „ черни дупки “ в карта на Европа и всички страни от района би трябвало да имат ясна европейска вероятност. „ Трябва политическите елити там, а и ние, с всичките си старания да помогнем “, съобщи той.

Министър-председателят заяви за извършените по-рано денем конгреси отдадени на цифровото образование и нови технологии. Той съобщи, че Европейската младежка конференция дава опция младежите освен да показват своите цели, само че и да се включат интензивно в тези процеси.

Борисов акцентира и смисъла на образованието за развиването на младежите, като означи, че за последната година с подхванатите от държавното управление ограничения в тази сфера над 20 хиляди деца, отпаднали от просветителната система, са се върнали в класните стаи.

Форумът се организира в София от 17 до 19 април като част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и засегна един от главните цели на страната ни - бъдещето на Европа и младежите. Българското държавно управление е първото, което слага измежду хоризонталните цели в границите на своето Председателство младежите и бъдещето на Европа. Това е подбудено от целенасочената му политика за качествено и стабилно младежко развиване.

В рамките на Конференцията присъединяване взеха 250 младежи и представители на институции, виновни за младежта от държавите-членки на Европейския съюз, както и страните от Западните Балкани и Източното партньорство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР