Персонализирана информационна система (ПИС) на НЗОК и днес не работи,

...
Персонализирана информационна система (ПИС) на НЗОК и днес не работи,
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК: Персонализирана информационна система на Здравната каса и днес не работи


Персонализирана осведомителна система (ПИС) на НЗОК и през днешния ден не работи, уточни шефът на Здравната каса проф. Петко Салчев пред членовете на парламентарната комисия по електронно ръководство и осведомителни технологии.

Депутатите изслушват проф. Петко Салчев и Ивайло Филипов, изпълнителен шеф на „ Информационно обслужване “ АД, както и представители на фирмата- производител на консолидационна платформа за бази данни. Повод за чуванията е проблем в работата на ПИС след срив в системите през април 2022 година

ПИС не е работила на 7 и на 18 април, уточни още проф. Салчев. С цел гарантиране на работа без спиране на системите Надзорният съвет на НЗОК реши да изпрати писмо до министър Божидар Божанов за да се изиска от „ Информационно обслужване “ да даде решение за премахване на проблемите и осъществяването на контракта с нас, добави той.

Ядрото на всички системи в НЗОК е ПИС и тя би трябвало да работи безотказно, с цел да може докладите на всички лекари и лечебни заведения да минават обикновено, да има от нас надзор на осъществяването на договорите с всички лечебни заведения, с цел да може да правим съответните заплащания, изясни проф. Салчев. По думите му в контракта с „ Информационно обслужване “ има уговорка за неустойки, само че към този миг не са приложени. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР