Pernod Ricard мобилизира филиалите си по цял свят за справяне

...
Pernod Ricard мобилизира филиалите си по цял свят за справяне
Коментари Харесай

Топ алкохолни напитки стават дезинфектанти

Pernod Ricard активизира филиалите си по целия свят за справяне с дефицита на дезинфектанти за ръце

Pernod Ricard , един от водещите международни производители на виновност и спиртни питиета, подарява промишлени количества чист алкохол за произвеждане на дезинфектанти за ръце в международен мащаб . Компанията е взела това решение, с цел да поддържа напъните на здравните управляващи по целия свят в битката с COVID-19. Целта на дарението е да бъде директна помощ за справяне с дефицита на дезинфектанти за ръце, които сега са от огромна нужда в лечебните заведения и други здравни заведения.

Досега Pernod Ricard дружно с локалните си филиали е дарила чист алкохол във Франция (70 000 литра), Ирландия, Швеция, Испания, Съединени американски щати и Канада, като скоро това ще се случи и на други пазари. Само количествата, дадени про боно във Франция, са задоволителни за производството на 1,8 милиона самостоятелни 50 мл флакони с хидроалкохолен гел, като дезинфектантите се вършат в партньорство с Laboratoire Cooper, един от водещите производители във Франция за артикули за здравето за ежедневна приложимост. В Швеция предоставеният чист алкохол се създава от Тhe Absolut Company, спиртната фабрика на Absolut Vodka, до момента в който в Ирландия The Irish Distillers, производителят на марките Jameson и Powers Whiskey, способства с дарениe на алкохол за дезинфектанти.

В този подтекст Александър Рикар, ръководител и основен изпълнителен шеф на Pernod Ricard, сподели: „ Днес светът е изправен пред огромна пандемия и от обществено виновните фирмите се изисква освен да подсигуряват сигурността на чиновниците си, само че и да допринесат за общите старания в битката против нея – всяка компания в сходство със своите благоприятни условия. Споделяйки нашите запаси и предоставяйки нашите индустриални мощности, където са нужни, ние поддържаме нашите съграждани и локалните управляващи в тези невиждани времена, защото имаме вяра, че единствено дружно можем да спечелим битката против COVID-19. “

Йелена Лалич, изпълнителен шеф на Pernod Ricard България добави: „ Здравето и сигурността постоянно са били наш главен приоритет. В изключителни обстановки като сегашната е значимо всички, изключително фирмите със мощно въздействие – като нашата, да дават образец и приоритет на обществено виновното държание в името на общото богатство. “

Освен това, като обществено виновна компания, Pernod Ricard интензивно развива и други планове в поддръжка на локалните общности в сложните времена по време на пандемия. В Индия фондацията Pernod Ricard India е мобилизирала мобилни медицински клиники, които обикалят измежду локалните общности и в обитаемоте места наоколо до 11 индустриални обекта на Pernod Ricard, провеждайки всеобщи санитарни и информационни образования за COVID-19 на локални езици.

В Съединени американски щати и Румъния компанията оказва помощ на барманските общности да преминат през този финансово сложен интервал. В прилежаща Румъния Pernod Ricard наема бармани (които сега нямат опция да работят) за основаване на видео уроци. Видеоклиповете предизвикват хората да си останат у дома, като в същото време включват потребни препоръки по какъв начин да си създадем коктейл вкъщи и информация за виновното ползване. В Съединени американски щати марката Jameson започва плана #LoveThyBartender, който има за цел да събере 500 000 $ в поддръжка на гилдията на барманите в Съединени американски щати. Освен това, Jameson е поела ангажимент да удвои всеки дарен $ до 31 март 2020 година (до най-много 100 000 долара).

В допълнение, заради разпространяването на COVID-19, Pernod Ricard взе решение да анулира редица планувани интензивности, в това число световното събитие за финала на Chivas Venture 2020 , и да разпредели наградния фонд от 1 милион $ на равни елементи измежду 26-те финалисти, в това число българския стартъп ENOVA H2O. По този метод всеки финалист ще получи несъмнено финансиране от 40 000 $, с цел да може да продължи своята активност по реализирането на обществено предприемачески планове, което в сегашните изключителни условия е даже по-важно от преди. Chivas Venture е една от най-въздействащите начинания на Pernod Ricard, която започва през 2014 година Това е обществено виновен конкурс, който всяка година дава финансова поддръжка на бизнесмените, които показват най-хубавите авторски хрумвания, ориентирани към положителна смяна и решение на най-големите обществени проблеми или такива, свързани с околната среда.

Плановете са още сходни начинания на Pernod Ricard да бъдат показани скоро в съдействие с филиали на компанията на други пазари, в това число във Англия и други европейски страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР