Перник. За поредна година Община Перник ще се включи в

...
Перник. За поредна година Община Перник ще се включи в
Коментари Харесай

Перник: За поредна година Общината ще се включи в инициативата „Да изчистим България заедно“

Перник. За поредна година Община Перник ще се включи в самодейността „ Да почистим България дружно “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.
По-малко от седмица остава до огромното почистване. С огромната акция страната ни и града ни ще стане част от Световния ден на почистването, въведен от Естония.
На 15 септември ние и милиони хора от 150 страни ще чистим дружно. Зелената вълна стартира в Нова Зеландия, минава през всички часови зони и завършва 36 часа по-късно на Хаваите.
И този път акцията ще бъде подкрепена от ЕКО ПАРТНЪРС. През годините тя се трансформира в най-мащабния публичен еко план в страната, който сплоти напъните на общини, медии, жители, институции и бизнес, с цел да станат градовете и обитаемоте места по-чисти, с цел да се опази българската природа и с цел да се предизвика публичното схващане и отговорност.
Всички кметства на обитаеми места в Община Перник, компании, институции и жители, искащи да се включат в акцията, могат да получат материали в постройката на Общината на 14 ет. стая №4, а за жителите на кв. „ Изток “ ще бъдат раздавани материали в Кметство „ Изток “.
За огромната акция ще се дават цветни чували за разделно събиране на боклуци и ръкавици за доброволците.
Община Перник приканва всички свои жители да се включат интензивно в почистването на междублокови пространства, спортни и детски площадки и градинки, а отпадъците да бъдат оставени до контейнерите, с цел да се извозят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР