Перник. В училището в село Ярджиловци вече напълно са готови

...
Перник. В училището в село Ярджиловци вече напълно са готови
Коментари Харесай

Перник: Готови са новите санитарни възли в училището в село Ярджиловци

Перник. В учебното заведение в село Ярджиловци към този момент изцяло са подготвени новите вътрешни тоалетни, което беше един от най-сериозните проблеми на образователното заведение. Санитарните възли са ситуирани на първия етаж, разграничени са за девойки и момчета и разполагат с всички улеснения. В това се увери и зам.-кметът на Община Перник Севделина Ковачева, която инспектира постройката по отношение на подготовката за новата образователна година, оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ Радвам се, че беше осъществен този план, защото в учебното заведение в никакъв случай не е имало вътрешни тоалетни. По този метод се способства комфорт за учениците и учителите по време на образователния развой. Поставени са още два умивалника и бойлер за топла вода. Приключва ремонтът на канализацията и следва възобновяване и ободряване на коридорите “, разяснява Севделина Ковачева и не скри страстите си като видя слънчевото пано, което посреща гостите и учениците при започване на коридора.
Тя прегледа и другите пространства в ОУ „ Отец Паисий “, както и класните стаи на учениците. Директорът на образователното заведение Красимира Колева, която заема този пост от една година, се похвали, че в постройката на учебното заведение има и Wi-Fi. В учебното заведение се образоват 30 възпитаници от 1 до 7 клас
„ Фирмата, която ни доставя услугата за интернет, ни подари екран и се надявам напълно скоро да обособим конферентна зала “, уточни Колева.
Училището в село Ярджиловци е основано още през 1842 година. То е притежател на медал „ Стара планина “ и негови ученици популяризират селото в страната и чужбина. Въпреки че, се води селско учебно заведение в него има прелестни модерни условия за образование. Сградата се отоплява на локално парно, а предходната година е осъществен и непълен ремонт на покрива.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР