Перник. В града се проведе инициатива от кампанията Пресичай безопасно.

...
Перник. В града се проведе инициатива от кампанията Пресичай безопасно.
Коментари Харесай

В Перник се проведе инициатива от кампанията „Пресичай безопасно”

Перник. В града се организира самодейност от акцията „ Пресичай безвредно ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Децата към този момент имат нови другари, а това са Боби и Кели. Популярните герои пресякоха безвредно пешеходната пътека пред Закрития мост в центъра на Перник. Триизмерните детски фигури в действителен размер а част от акцията „ Пресичай безвредно ”, подкрепена от Община Перник и кметство „ Изток “, преди старта на новата образователна година. Те демонстрираха на децата в града какво държание да имат на пътя и какви са главните правила за безвредно секване.
На събитието в центъра на града участваха кметът на Община Перник Вяра Церовска, зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов и кметът на кв. „ Изток “ Емил Костадинов. Те приветстваха младежите и бяха съпричастни към идеята да пазим фамилията си на пътя.
„ Днешният ден сме посветили на вас, благи деца. Трябва да знаем какъв брой значимо е държанието на всеки един от нас - велосипедист, водач, пешеходец. Отговорността е на всеки човек да кара деликатно, само че и да пресича деликатно “, сподели кметът Вяра Церовска.
Зам.-министърът Павлов прикани за рационално шофиране, с цел да се спасят детски животи, с цел да се спре войната по пътищата.
„ Щастлив съм, че град Перник взе участие в тази невероятна самодейност. Ние всички би трябвало да дадем образец на нашите деца, с цел да няма произшествия на пътя “, означи кметът на кв. „ Изток “, където ще бъде инсталирана една от фигурите.
Бате Енчо, в ролята на служител на реда, изясни по какъв начин проведена група би трябвало да пресича вярно и най-много безвредно. След това беше направена проява от възпитаници, учители и родители.
„ Пресичай безвредно с Боби и Кели " е обществена акция, която има за цел да се увеличи отговорността на пътя и по този начин да бъдат понижени пътнотранспортните катастрофи.
Боби и Кели предизвикат водачите да понижават скоростта и изострят вниманието им, приближавайки пешеходните пътеки.
Едната от фигурите беше сложена в центъра на града пред Закрития мост при пазара, а другата - в кв. „ Изток ” на ул. „ Ленински проспект ”.
Героите Боби и Кели са посланици на безвредното секване в България, също по този начин те символизират чистото и същинско другарство сред децата по света.
Партньор в идеята на Община Перник е Българският червен кръст.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР