Перник. Стотици граждани се събраха в църквата Успение богородично“ в

...
Перник. Стотици граждани се събраха в църквата Успение богородично“ в
Коментари Харесай

Перник: Стотици граждани се събраха в църквата „Успение богородично“ в кв. „Изток“, за да почетат празника Голяма Богородица

Перник. Стотици жители се събраха в църквата „ Успение богородично “ в кв. „ Изток “, с цел да почетат празника Голяма Богородица. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . В двора на храма се бяха събрали стотици поданици и посетители да почетат Успението на Божията майка. Празничният ден стартира с отслужване на тържествена света Литургия. На нея участваха кметът Вяра Церовска и екипът ѝ, националният представител Красимир Велчев, кметът на обитаемото място Емил Костадинов, регионалният шеф и стотици миряни.
По традиция беше осветлен и раздаден курбан за благополучието на перничани. Тази година имаше два курбана от риба и фасул.
„ Нека да бъдем здрави и благословени. Във всеки дом да има богатства дума, добрина и мощна религия, да бъде изпълнен с благополучие и обич. Честит имен ден и на всички, които честват през днешния ден! Бъдете правилни на себе си и Богородица да ви пази и закриля “, пожела кметът Вяра Церовска.
Празнично одобрение към присъстващите насочи кметът на квартал „ Изток “ инж. Емил Костадинов. Той също пожела здраве, мъдрост и благополучие и поздрави всички именици.
Празничната стратегия продължи с осъществяванията на прелестната националната певица Валерия Момчилова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР