Перник. По традиция и тази година младежките организации в Перник,

...
Перник. По традиция и тази година младежките организации в Перник,
Коментари Харесай

Перник: На територията на общината ще бъде отбелязан 12 август – Международния ден на младежта и 10 години от създаването на КСМП

Перник. По традиция и тази година младежките организации в Перник, членове на Консултативния съвет за младежка политика (КСМП) и институциите, работещи със и за младежи на територията на община Перник ще отбележат 12 август – Международния ден на младежта и 10 години от основаването на КСМП. Това оповестиха от пресцентъра на общината .
Планираните изяви ще стартират от 18.00 ч. в Централен градски парк. На по този начин наречената „ Кестенова ” (мраморна) алея ще се проведат редица осведомителни акции.
Експертите от Регионална здравна ревизия ще мерят въглеродния оксид в издишания въздух от пушачи, ще дефинират показател на телесна маса, разбор на физически състав и пресмятане на базална обмяна. Предвидени са също по този начин проява с алкохолни очила и проява за вредите от тютюнопушенето.
Различни стратегии за образование и претовареност, благоприятни условия за работа и образование в Европа посредством мрежата EURES, както и Проект „ Готови за работа “ (ОП “Развитие на човешките запаси “) ще бъдат показани от чиновниците на Дирекция „ Бюро по труда “ – Перник.
Полезна информация бихте могли да получите и от специалистите на Превантивно-информационен център, по отношение на предварителната защита на приложимост на наркотични и психотропни субстанции, а представителите на фондация „ П.У.Л.С. ” ще ви опишат за превантивните действия и начинания на юношески клуб „ Да бъдем другари ”.
Национална мрежа за децата, гр. София ще показа играта „ Не ме съди дребосъче ”, която е обвързвана с тематиката за щадящо детско правораздаване, а Националният център за безвреден интернет, взаимно с представители на Асоциация „ Родители ”, гр. София, ще показват Националната акция " Да бъдеш Баща " и ще провеждат полемика.
Наред с това спешният екип на Български юношески червен кръст ще направи на място проява по първа долекарска помощ.
Доброволците от Сдружение „ АКСЕЛС ” ще провеждат арт-ателие " Еко-тениска ", акцията „ Живей здравословно ” и ще срещат младежите с опциите на програмата „ Еразъм + ”.
За всички дейни младежи, които желаят да бъдат допустимо най-информирани, по отношение на дейностите на младежките организации и институции, работещи със и за младежи в нашия град, е осведомителната игра „ Ловец на съкровища “, проведена от Общински юношески съвет.
Празникът ще приключи на и пред откритата лятна сцена в парка, където ще се организира юношески концерт с присъединяване на разнообразни креативен обединения и реализатори от Общински юношески дом – Перник.
Инициативата е част от Общинския годишен проект за младежта 2018 година и се финансира от Община Перник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР