Перник. Перник става все по-атрактивен и притегателен център за инвестиции

...
Перник. Перник става все по-атрактивен и притегателен център за инвестиции
Коментари Харесай

Денислав Захариев, зам.-кмет: Перник става все по-атрактивен и притегателен център за инвестиции в Югозападна България

Перник. Перник става все по-атрактивен и привлекателен център за вложения в Югозападна България. Едно от доказателствата за това е шведско дружество „ Trelleborg “, което е на територията на общината и в него работят над 150 перничани на този стадий. Фирмата създава силиконови произведения в необятния набор и от предходната година е купила още един терен, на който сега строят и ще пуснат нови индустриални мощности, а в този момент имат интерес за закупуването на трети терен, който също е общински. Това разяснява зам.-кметът на Перник Денислав Захариев, оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
Перник се намира на два европейски транспортни коридора и е на 20 минути от столицата, което също влияе, с цел да бъде желан за капиталова дестинация.
„ Другото преимущество е, че автомагистралата към Гърция е съвсем подготвена, което прави доста лесна връзката със Солун и пристанището, а оттова и с целия свят “, акцентира Захариев.
В последните няколко години капиталовият интерес към имотния пазар също се съживява. „ Имотите в Перник спрямо тези в София са много по-ниски, което притегля много вложители, всеки ден вършим срещи със притежатели на компании от разнообразни сектори. Освен огромни хранителни вериги към Перник демонстрират интерес и промишлени предприятия, което напълно скоро ще се види, показа зам.-кметът.
Друг доста значим фактор е, че локалният бизнес в Перник стартира стремително да уголемява своята активност, като закупува спомагателни имоти.
По думите на Захариев за позитивната наклонност за вложение оказва и положителната работа на общинската администрация, която оказва цялостно подпомагане на искащите да уголемяват бизнеса си.
„ Не вършим пречки, а развиваме техните хрумвания и ги поддържаме, което е в голяма изгода за града и разкриването на нови работни места за перничани “, уточни Денислав Захариев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР