Перник. Община Перник продължава изграждането на нови площадки в Централния

...
Перник. Община Перник продължава изграждането на нови площадки в Централния
Коментари Харесай

Перник: Общината продължава изграждането на нови площадки в Централния градски парк

Перник. Община Перник продължава построяването на нови площадки в Централния градски парк. Новите уреди са ситуирани сред къщичката на Баба Яга и ДГ „ Родолюбче “. Те ще са за възрастови групи от 3 до 12 години и от 12 до 18 години и са част от специфичен комплекс за игра навън в парка. Това оповестиха от Общината .
На първата площадка за по-малките ще бъдат сложени модерни уреди, атрактивни люлки, катерушки – вид везна и с пружина. Няма да липсват и въртележка, трамплин, беседка и пейки, а подовата настилка ще бъде ударопоглъщаща в разнообразни цветове. Предвижда се и осведомителна табела.
На втората площадка ще има две маси за тенис, три маси с плотове за игра, беседка и пейки, а подовата настилка ще бъде от павета. Общата стойност на двете уреди излиза на 150 000 лева
Площадките бяха огледани и от кмета Вяра Церовска и нейния екип. Там те се срещнаха с жители и деца, които показаха вълнението си от новите провокации в парка.
„ Много сме щастливи, че кметският екип направи толкоз доста неща за тази част на града.Тук е бъдещето на Перник и всички деца доста добре се усещат с новите занимания, нека успеем да го съхраним, разясниха родителите. Малчуганите пък с необятни усмивки споделиха, че новите люлки и зоокъта най-вече им харесват.
През тази година в листата на финансовите разноски е заложено построяването на още две детски площадки в най-големия пернишки квартал „ Изток “. Те ще бъдат ситуирани до 11 блок на ул. „ Ю. Гагарин “ и сред блоковете 76 и 78 на ул. „ Рашо Димитров “.
До момента в парка има приключени две нови детски площадки.Една е за деца от 3 до 12 години и е с два къта, а другата е за малчугани до 3 години. Освен в ЦГЧ през предходната година са построени и още две - в кв. „ Бела вода “ и в кв. „ Изток “ – зад банка ДСК.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР