Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за поетапното

...
Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за поетапното
Коментари Харесай

Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за поетапното използване на Централизираната автоматизирана информационна система ЦАИС ЕОП

Перник. Областният шеф на Перник Ирена Соколова осведоми за поетапното потребление на Централизираната автоматизирана осведомителна система " ЦАИС ЕОП ". Тя заяви, че Народното събрание одобри изменение в Закона за публичните поръчки (ЗОП). Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация .Промените са във връзка със задължението за потребление на Централизираната автоматизирана осведомителна система „ Електронни публични поръчки “ (ЦАИС ЕОП). Възлагането на публични поръчки от регионалния шеф в ЦАИС ЕОП, в качеството му на обществен възложител, ще бъде ясно след издание на решение от страна на Министерски съвет. Очаква се то да бъде взето не по-късно от 15 януари 2020 година, като в него ще се упомене стартирането за възлагането на публичните поръчки в платформата. Дотогава Областна администрация ще работи по към този момент настоящия Закон за публичните поръчки в действие до 1 ноември тази година.
" Новата Централизирана автоматизирана осведомителна система " ЦАИС ЕОП " ще даде опция за обсег на всички стадии от процеса по възлагане на публични поръчки, в това число обмисляне на потребностите, подготовка, осъществяване и привършване на процедурата, подписване на контракти и други Тя ще улесни и надгради съществуващата процедура като по едно и също време с това ще предложи на потребителите елементарен и комфортен интерфейс, както и по-бърза и сигурна връзка сред възложителя и заинтригуваните страни. По този метод валидираме още повече сигурността и прозрачността на процеса по електронно ръководство, както и лесното приготовление и продан на документите, нужни за присъединяване в дадена социална поръчка. ", съобщи Ирена Соколова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР