Перник. Областният управител Ирена Соколова проведе среща с жители на

...
Перник. Областният управител Ирена Соколова проведе среща с жители на
Коментари Харесай

Перник: Областният управител Ирена Соколова проведе среща с жители на гр. Батановци във връзка с разписанието на влаковете по линията София-Благоевград-София

Перник. Областният шеф Ирена Соколова организира среща с поданици на гр. Батановци по отношение на желанието за отпадане от разписанието на влакове №5621 и №5622 по линията София – Благоевград – София.Това оповестиха от Областната администрация на Перник .
Гражданите срещнаха губернатора с желанията на пътуващите, както и с опасенията им, предоставяйки подписка за опазване на досегашното разписание.
Соколова посочи, че е по отношение на ръководството на БДЖ по тематиката и че решението за отпадането на ЖП спирка Батановци на съответните влакове е за понижаване времетраенето на пътешестване. Това решение е пробно за интервал от 3 месеца, като за това време и в двете направления в период сред 20 – 30 мин. ще има идващ трен, спиращ на ЖП гара Батановци. Влакове №5621 и №5622 са заложени в разписанието за 2020 година, са прецизирали от БДЖ.
Областният шеф се ангажира със подпомагане по тематиката, като ще показа стимулирано мнение на 20 септември 2019 година в планувано публично разискване за новото разписание на влаковете. Предвижда се то да влезе в действие на 15 декември 2019 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР