Перник. Нов екокът е изграден в двора на 15-та детска

...
Перник. Нов екокът е изграден в двора на 15-та детска
Коментари Харесай

Нов екокът е изграден в двора на 15-та детска градина „Райна Княгиня” в Перник

Перник. Нов екокът е построен в двора на 15-та детска градина „ Райна Княгиня ” в Перник. Това оповестиха от Община Перник . Засадена е зеленчукова градина, в която възпитаниците на детското заведение ще отглеждат билки, подправки и зеленчуци, завършена е и градинка с цветя. Новите придобивки са по осъществен план „ С природата в тандем- екокът ще създадем ” по стратегия ПУДООС, чиято цел е да се сложи началото на екосъобразно държание у децата, сподели шефът на детската градина Кремена Михайлова. В рамките на плана е самостоятелен и ъгъл с нови уреди за игра, с масичка и пейки, сложена е кофа, където да се събират боклуци и е направена къщурка за птици.
Днес Временно изпълняващият длъжността кмет Севделина Ковачева откри новосъздаденият екокът и прегледа подредената във връзка откриването галерия с произведения на децата. Ковачева поздрави колектива на детската градина с сполучливата реализация на плана. Тя акцентира, че направеното от тях е образец за това по какъв начин посредством екологично образование у децата ще се сътвори положително отношение към природата.
В детска градина " Райна Княгиня " и двата й филиала- в квартал " Калкас " и село Мещица се образоват 183 деца на възраст от 3 до 7 години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР