Перник. Местният общински съвет гласува Община Перник да кандидатства за

...
Перник. Местният общински съвет гласува Община Перник да кандидатства за
Коментари Харесай

Перник: Общината ще кандидатства за финансиране за ремонт на бившата зала по волейбол в спортния комплекс Дружба

Перник. Местният общински съвет гласоподава Община Перник да кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта за ремонт на някогашната зала по волейбол в спортния комплекс " Дружба ". Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Проектът е на стойност 93 042 лева с Данък добавена стойност и планува цялостна замяна на подовата настилка, доставка и монтаж на кошове за баскетбол, волейболна мрежа с преносими колове, електронно табло за отчитане на резултати, както и преносими трибуни за гости. „ Част от спортните уреди и обекти са проектирани преди повече от 30 години, което допуска тяхното морално и физическо остаряване. Този факт и възходящата нужда от материално техническата база постановат потребността от плануваната им реорганизация и рационализация, съгласно актуалните условия и стандарти за сходен жанр уреди “, разяснява кметът Вяра Церовска.
Тя уточни, че Община Перник ще дава спортния обект за безплатно прилагане - напълно или отчасти, за несъмнено време на детски градини, учебни заведения и на извънучилищни звена за осъществяване на наложителните образователни стратегии и извънкласни занятия по физическо образование, както и за подготвителна и спортна активност на учащите се.
Реконструкцията и модернизацията на спортната зала, съгласно актуалните условия на спорта за високи достижения ще помогне издигането на спортно-техническата подготовка на по-високо равнище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР