Перник. Краткотрайният и проливен дъжд вчера създаде усложнена ситуация в

...
Перник. Краткотрайният и проливен дъжд вчера създаде усложнена ситуация в
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска с изявление за създалата се ситуация след проливния дъжд вчера

Перник. " Краткотрайният и пороен дъжд през вчерашния ден сътвори усложнена обстановка в най-пиковите часове за придвижване в Перник.
Аз и екипът ми незабавно реагирахме, посетихме всички основни места, където всекидневно се събира повече количество вода. Бързо се отпуши придвижването на кръстовищата при Хумни дол и Марина бара. В продължение на половин час работеха помпите на пожарната на бул. Юрий Гагарин, в региона на кв. Стара Тева, където се беше основала комплицирана обстановка, с огромен наводнен сектор. Интензивният трафик по това време на деня беше блокиран от създалата се обстановка, имаше аварирали коли ", сподели кметът Вяра Церовска, оповестиха от пресцентъра на Общината .
" Другото сериозно място беше региона на Автогара -Перник, която държа да отбележа, че е частна благосъстоятелност, дружно с прилежащата улица. Създалата се там обстановка докара до наводняването на директния път, който свърза Перник с Кюстендил. Там също работеха спомагателни екипи.
Заради смяната в климата, изобилните превалявания няма да ни оставят намира и в идващите няколко дни. Ние непрекъснато поддържаме връзка и получаваме информация от метеорологичните служби, с цел да можем да реагираме в точния момент ", добави тя.
" Нито една от реките в нашата община не излезе от коритото си и не сътвори спомагателни напрежения. По отношение на шахтите - те бяха почистени, само че размерът на остарялата канализационна мрежа не съумя да поеме изобилното количество дъждовна вода, изляло се за малко време. За страдание такова ще е ситуацията, до момента в който не бъде построена нова, отговаряща на актуалната обстановка в града ", сподели още кметът на Перник.
" Нека всички разберем, че при такива условия би трябвало да бъдем деликатни за себе си и близките и да си оказваме помощ един на различен, защото имаше доста сигнали за наводнени изби в централна градска част, имаше паднало дърво в кв. „ Тв. ливади “, върху блок 27, още в границите на вечерта то беше отстранено. Бяха мобилизирани екипи на ВиК - Перник, следи се още и равнището на реките и язовир „ Студена “.
Другият проблем, който беше основан, е че огромна част от подсушените улици са разрушени.Ясно е, че когато слагаме скална маса, ние не решаваме трайно въпроса на улиците, само че това са средства, с които Общината разполага сега.Ще изчакаме няколко дни и ще стартираме ново подсушаване ", съобщи още Церовска.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР