Перник. Кметът Вяра Церовска призова жителите на общината да пестят

...
Перник. Кметът Вяра Церовска призова жителите на общината да пестят
Коментари Харесай

Перник: Кметът Вяра Церовска призова жителите на общината да пестят водата заради настъпилите горещини

Перник. Кметът Вяра Церовска прикани жителите на общината да пестят водата поради настъпилите горещини. Това стана по време на регулярната месечна среща с кметовете на обитаеми места, оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
„ Трябва да се съобразяваме със сезоните, с опциите и даденостите, които имаме.Обръщам се към всички поданици, притежатели на компании, предприятия и автоборси да бъде лимитирано миенето на коли, дворове и поливането на градини “, сподели кметът и уточни, че в тази връзка има особено издадена от нея заповед.
„ Аварии има. Разбира се, че би трябвало да се отстраняват. Проследили сме по какъв начин се запълват резервоарите, по какъв начин се употребяват, какъв е разходът в другите сезони,голяма част от водата отива за нерегламентирано прилагане. Всички дружно би трябвало да поставим старания и да бъдем по-пестеливи при използването на питейна вода ", добави Вяра Церовска.
По време на срещата кметовете на обитаеми места сложиха и други въпроси, един от тях беше обвързван с неналичието на кофи за отпадък. В отговор кметът съобщи, че публичната поръчка е завършила и напълно скоро по обитаемоте места ще бъдат разпределени нужните кофи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР