Перник. Кметът на Общината Вяра Церовска и управителят на Треллеборг

...
Перник. Кметът на Общината Вяра Церовска и управителят на Треллеборг
Коментари Харесай

Перник: Нова производствена сграда е открита в града

Перник. Кметът на Общината Вяра Церовска и шефът на Треллеборг Сийлинг Солюшънс Александър Колев прерязаха лентата на новата индустриална постройка на компанията в Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Компанията, която е част от световния тръст Trelleborg AB, е профилирана в производството на механически произведения и течен силикон. Новопостроеното уголемение прибавя над 1000 кв.м. индустриална и складова повърхност към съществуващото дружество. Към момента в него работят 150 индивида, като през идващите месеци се планува да бъдат открити още 60 нови работни места.
„ За мен е чест да бъда на откриването на новите мощности и благоприятни условия, които има Треллеборг в Перник. Смятам, че като Община бяхме правилен и сериозен сътрудник на едно дружество, в което дисциплината и отговорността са огромни “, уточни кметът Вяра Церовска, и благодари на шефа Александър Колев, че компанията постоянно е взела участие в публичния живот на града.
„ Днес се завърши една договорка сред Община Перник и компания Треллеборг, с която опциите й се разшириха с още 7 дка. За нас е привилегия, че толкоз сериозна компания с съвременно произвеждане разпростира тук своите благоприятни условия “, добави кметът и пожела триумф.
На събитието участваха още зам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев, регионалният шеф Ирена Соколова, кметът на кв. „ Изток “ Емил Костадинов, както и Кристиан Бок, президент Глобални индустриални действия Еластомери на Trelleborg AB.
Трелеборг Сийлинг Солюшънс е международен водач в региона на инженерните полимерни решения за уплътнение и отбрана при сериозни приложения в тежки условия. Разполага с към 120 индустриални предприятия в 51 страни по света с над 24 000 чиновници.
Компанията в Перник е профилирана в производството на механически елементи от течен силикон. Инвестицията е от основно значение както за бъдещето развиване на компанията, по този начин и за икономическото развиване на района. В предприятието се създават уплътняващи произведения, употребявани в автомобилостроенето, здравната и санитарна техника и съоръжение, домашен електроуреди, грижа за бебетата и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР