Перник. Днес в присъствието на министъра на регионалното развитие и

...
Перник. Днес в присъствието на министъра на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Перник: В присъствието на министър Николай Нанков бе демонстрирана новата технологията за рехабилитация на язовир „Студена“

Перник. Днес в наличието на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, народните представители от ГЕРБ-Перник Красимир Велчев и доктор Александър Александров беше демонстрирана технологията за проучване и рехабилитация на язовир „ Студена “ в област Перник. На събитието също по този начин участва ръководителят на ЖГЕРБ и регионален шеф на Перник Ирена Соколова, както и зам.-кметът на общината Владислав Караилиев. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
Проектът се прави по нова технология, която се ползва за първи път в България. Методът разрешава ремонтните действия да се правят без прекъсване на водоподаването и без да се източва водният обект, който водоснабдява региона на Перник. Това обясниха експертите от консорциум „ Хидроконструкция – Хидепито Солетанж Баши Мелялапозо (ХБМ) – Карпи “.
Рехабилитацията на оборудването и на пречиствателната станция за питейни води към него е част от изпълнявания от Министерството на районното развиване и благоустройството „ Проект за развиване на общинската инфраструктура “. Планът е финансиран от Световната банка и държавния бюджет и е на стойност 32 млн. лева
По думите на министър Нанков водният обект обезпечава питейна вода за над 100 000 поданици в градовете Перник и Батановци, селата Големо Бучино, Люлин, Дивотино, Витановци, Мещица, Черна гора, Лесковец, Богданов дол и Ярджиловци, както и промишлено водоснабдяване. Съоръжението се експлоатира към този момент повече от 60 години, като не са правени поправки от построяването му.
С осъществяването на плана ще се усили техническата и експлоатационна валидност на язовирната стена и оборудванията, ще се понижи до най-малко рискът от повреди и ще се увеличи сигурността и качеството на водоподаването. Срокът за осъществяване на дейностите е 24 месеца, като се планува ремонтът да бъде приключен до ноември 2018 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР