Перник. 350 танцьори от Перник, София, Пазарджик, Сандански и Дупница

...
Перник. 350 танцьори от Перник, София, Пазарджик, Сандански и Дупница
Коментари Харесай

Перник: Традиционното надиграване за младежки любителски групи се проведе за шеста поредна година в града

Перник. 350 танцьори от Перник, София, Пазарджик, Сандански и Дупница извиха кръшни хора пред Двореца на културата и демонстрираха по какъв начин се съхранява благосъстоянието на родния фолклор. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Традиционното надиграване за юношески любителски групи се провежда за шеста поредна година от Община Перник и танцова къща „ Приятели посредством танца “ към съдружие „ Дай, бабо, огънче! “. Центърът на града е пъстър от национални носии и доста въодушевление, както и от хиляди перничани и посетители, пристигнали да се насладят на българския фолклор.
Всички участници бяха поздравени и приветствани от зам.-кмета по просвета и обучение Севделина Ковачева и кметът на кв. „ Изток “ Емил Костадинов.
В надиграването има три възрастови групи – детска, младежка и смесена. За първа година фестивалът е отворен и за танцови сформира. Провежда се в два раздела – „ Да се забавляваме “ и „ Да се надиграваме “. В първият раздел клубовете извършват две хора по избор, с времетраене до 6 минути. Вторият раздел има конкурсен темперамент. В него ще се извършва обработка на хоро с времетраене до 4 минути /хореографското решение да стартира с достоверния пример на хорото/ и умело жури ще дефинира най-хубавите участници. Както всяка година, по този начин и тази, с изключение на плануваните награди на участниците журито ще присъди и специфичната премия на Кмета на общината – барабан.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР