Перничанинът Божидар Божилов е транспортирал 10 кг кокаин, твърдят италианските

...
Перничанинът Божидар Божилов е транспортирал 10 кг кокаин, твърдят италианските
Коментари Харесай

Българин се опита да пренесе 10 кг кокаин, но не му се получи

Перничанинът Божидар Божилов е транспортирал 10 кг кокаин, настояват италианските управляващи, стана ясно по време на вчерашното съвещание на Софийския градски съд. Магистратите оставиха нашенеца в ареста.

Божилов е един от двамата българи, задържани по искане на Италия във връзка със залавянето на 4.3 тона кокаин на колумбийския " Клан дел Голфо “ на Ботуша. За спецоперацията италианските управляващи оповестиха преди два дни. Заповеди за арест са издадени с изключение на на нашенците и на още 36 души в Италия, Словения, Хърватия, Нидерландия и Колумбия.

В правосъдната зала през вчерашния ден стана ясно, че Божилов е хванат на летище София, преди да излети за Италия, където трябвало да участва на дипломирането на щерка си. Божилов помоли да бъде пуснат от ареста, тъй като имал проблеми. " Имам ангажимент към заболели родители и към правосъдни реализатори. Всеки миг ще ми лишават жилището “, сподели той.

Съдът обаче реши, че има обосновано съмнение за авторство на действието. Освен това може да се укрие или да извърши друго закононарушение, защото и преди е бил осъждан за присъединяване в проведена незаконна група за опиати.

През 2019 година Божилов е сключил съглашение с държавното обвиняване и се е отървал с 2-годишна условна присъда. Ако бъде екстрадиран и съден в Италия, го грозят 20 години килия и 260 000 евро санкция, предава " Телеграф ".

Заловената в Италия дрога е за 240 млн. евро. Следствените дейности са траяли повече от година и в тях са се присъединили с изключение на европейски и колумбийски правораздавателни органи и службите за сигурност на Съединени американски щати. Освен кокаин управляващите са конфискували и 1,85 милиона евро в брой. Пресичането на активността на " Клан дел голфо “ стартира с ареста на водача на бандата Дарио Антонио Усуга, прочут с прякора Отониел, през предходната година. Мрежата за наркоразпространение на групировката се разгръща в 28 страни из целия свят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР