Периодично излизат класации колко са нещастни или колко са щастливи

...
Периодично излизат класации колко са нещастни или колко са щастливи
Коментари Харесай

Коледа е, а дали си оставаме същите нещастници?

 Периодично излизат ранглисти какъв брой са нещастни или какъв брой са щастливи хората по света. В една от тях сме на138-о място от проучени 160 страни. Според международния показател на щастието пред нас са Камерун, Шри Ланка и Малави.

Но желая да видя по какъв начин е в Бурунди, Того, Бенин и Руанда. Искам да схвана какво е това, което прави тези страни по-нещастни от България. Искам да схвана къде ги стяга чепикът в Бурунди и Руанда, та се вършат на по-големи нещастници от нас.  Това не е допустимо. Не одобрявам това място в класацията за обикновено. Достатъчно е да видите по какъв начин приказват политиците заран и вечер – като политици на най-нещастната страна в света. Достатъчно е да видите тъй наречените интелигенция по какъв начин постоянно мрънка и оплаква ориста си – по какъв начин едно време им държали и гърнето, а в този момент им го ритнали и се напикават в гащите. Как не си харесваме футбола, балета, тотото, по какъв начин сме омерзени от самите себе си. Как чакаме цялостен живот някои да мине откъм гърба и да ни оправи.

По през целия ден от екрана ни се зъби една ревяща нация, обрасла в мазоли, които няма метод да не настъпиш. Е по какъв начин, по дяволите, в Того и Руанда ще има по-големи нещастници. Айде да се мерим тогава, а не да ни пробутват ранглисти, в които сме на толкоз влиятелно място. Има нещо сбъркано.

Само 31 % от българите споделили, че са щастливи. Защо " единствено “? Та това е приказен %, в случай че гледате, слушате и четете за живота към нас.

Така беше преди пандемията, а след нея дали нещо ще се промени? Изглежда невероятно, ние постоянно оплакваме ориста си, ние обичаме да мрънкаме.

Мрежата за решения за стабилно развиване (SDSN), която следи показателя на щастието, е формирана от хора от университетските среди, държавните управления и частния бранш. Тези хора ни шокират с още един факт – по отношение на интервала 2005-20010 година България е отчела усъвършенстване в показателя си с 0.375 пункта и се подрежда на 33-то място в класацията за смяната в чувството за благополучие. В тази ранглиста преди всичко е Никарагуа с +1.121 пункта..

Разбирате ли какъв брой напредваме – 0,375 пункта за 10 години! Дали след още 10 ще стигнем 0,700 пункта усъвършенстване? Ще е връх за една нация, в която към 70 % от хората се дефинират като нещастници.

Коледа е. Уют, тишина, успокоение, топлота, софра, обичани хора. Достатъчно ли е да се почувстваме най-малко малко щастливи, или ще гледаме в канчето на по-щастливите от Камерун и Шри Ланка.

Усмихнете се не тъй като е Коледа, а тъй като не трябва да се подценяваме и тъй като възприятието на неизбежност няма да ни направи по-щастливи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР