Перфектната рецепта, която се приготвя лесно и ще очаровате всички

...
Перфектната рецепта, която се приготвя лесно и ще очаровате всички
Коментари Харесай

Няма такава вкусотия: Сочен печен свински врат на фурна

Перфектната рецепта, която се подготвя елементарно и ще очаровате всички с усета на този свински врат на фурна!

Необходими артикули:

към 1.300 – 1.500 кг свински врат без кост

подправки:

2-3 ч.л. горчица

1 ч.л. мед

къри, риган, няколко стръка мащерка

сол и черен пипер на усет
150 мл бира

Начин на подготвяне:

Посоляваме месото от всички страни. Завързваме го с конец, тъй че да се оформи красиво парче.

Намазваме месото от всички страни с ароматната примес от горчица, мед, черен пипер, къри, риган и листенцата на няколко стръка мащерка – може да се употребява и сушена.

Оставяме месото в ледник за няколко часа, с цел да се овкуси.Преди да го сложим във фурната наливаме в тавичката към 150 мл бира или вино, наливаме струйка олио.

 Покриваме с алуминиево фолио и печем на 200 градуса в загрята фурна за към 40 минути – до момента в който ястието „ заври “. След това понижаваме фурната на 180 градуса, написа struma.bg. Няколко минути преди да извадим месото – към 10 минути, махаме фолиото, поливаме го с образувалия се сос и допичаме за апетитна коричка.

Печем месото общо към – 1 час и 15 минути. Може да ревизирате с съчка за зъби или шишче дали е изпечено от вътрешната страна. Ако при изваждане на клечката излиза кървясъл сос, значи би трябвало да печете още малко. Ако е сосът е избистрен, месото е готово.

Не би трябвало да се препича, тъй като месото ще стане изсъхнало.Трябва да оставите месото да изстине няколко минути, преди да започнете да го режете на порции, с цел да се получат красиви части.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР