Перфектната рецепта да се поглезите през почивните дни.Прочетете ощеНеобходими продукти:1

...
Перфектната рецепта да се поглезите през почивните дни.Прочетете ощеНеобходими продукти:1
Коментари Харесай

Вита баница с лапад, праз и сирене

Перфектната рецепта да се поглезите през почивните дни.
Прочетете още
Необходими артикули:
1 кг кори за баница1/2 кг лапад2 стръка праз400 г сирене7 яйца300 г кисело мляко300 мл. олио60 г масло1/2 ч.л. сода бикарбонат1 ч.л. черен пиперсол
Начин на подготвяне:

В тенджера се загрява малко олио и нарязаният праз се задушава за към 2 минути. След това се прибавя изчистеният и нарязан лапад и се задушава 5 минути. Подправя се със сол и черен пипер и се смъква от котлона, с цел да се охлади.

Яйцата се разрушават, като два жълтъка се отделят. Към разрушените яйца се прибавят натрошеното сирене, киселото мляко и содата бикарбонат. Сместа се разбърква и към нея се прибавя задушения лапад.

Голяма тава се намазва с олио. Две кори за баница и се поръсват с разтопено масло. След това се разпределя част от сместа с лапад и се навива на руло. Поставя се в средата на тавата.

По същия метод се подготвят и останалите кори, като се подреждат към първата сложена, тъй че да се оформи вита баница. Намазва се с отделените разрушени жълтъци.

Баницата се пече към 40 минути в загрята фурна на 200 градуса. След това се покрива с чиста забрадка и се оставя да се задуши за малко.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР