Пералната машина е главен помощник във всяко домакинство. Въпреки че

...
Пералната машина е главен помощник във всяко домакинство. Въпреки че
Коментари Харесай

Неочакваните неща, които може да перем в пералнята

Пералната машина е основен асистент във всяко домакинство. Въпреки че както всеки различен апарат, с нея също би трябвало да внимаваме и щадим, тя в действителност може да ни бъде доста по-полезна, в сравнение с допускаме.
Прочетете още
Ето 10 неща, които евентуално заобикаляме, само че в действителност напълно умерено можем да пускаме в пералнята.

Възглавници

Единственото изискване възглавниците ни да влязат в пералнята, е да не са от мемори пяна. Такива от полиестер, памук, пера или пух обаче можем да изперем в машината.

 Снимка 658391

Най-добре е едновременно да не слагаме повече от две възглавници, а когато ги извадим от пералнята, да ги изсушим на въздух, в идеалния случай на слънчева светлина.

Легло за домашни любимци

Колкото и несъответствуващи да ни се костват за стартиране в пералня, леглата на кучетата ни или други домашни любимци, в действителност биха се изпрали сносно в нея. Както стопаните знаят, миризмата от четириногите идва с привилегията да ги отглеждаме, само че това надалеч не значи, че няма лесни способи да се отървем от нея.

 Снимка 658392

Преди да сложим леглото на домашния любим в пералнята, е добре да обърнем внимание на инструкциите на етикета. В някои случаи единствено външната част е подобаваща за пране в машина, а в други - цялото легло. При всички положения обаче е добре да почистим полепналите косми преди стартирането на пералнята.

Плюшени играчки

Стига да нямат електроника или украшения, плюшените играчки също могат да бъдат изпрани в пералня.

 Снимка 658393

Няма потребност да слагаме огромно количество перилен препарат, като най-подходящ е по-деликатен цикъл с по-ниска температура на водата.

Килими

За да влязат в пералнята и да не я повредят, килимите не би трябвало да са прекомерно огромни и тежки. Най-лесно би ни било, в случай че имаме килими, които са от две елементи, като едната може да бъде отделена за пране.

 Снимка 658395

Програмата, с която можем да ги перем, би трябвало да е съобразена с материала, а преди този момент е целесъобразно да ги почистим с прахосмукачка.

Микрофибърни кърпи за разчистване

Използваме ги всекидневно, с цел да поддържаме хигиената и чистотата вкъщи, само че надали се сещаме да почистваме самите тях. Микрофибърните кърпи обаче е добре да перем постоянно и с цел да си спестим ние време и старания, това може да направи и пералнята.

 Снимка 658396

За да сме сигурни, че цикълът ще отстрани мръсотиите и бактериите, които задържат кърпите за разчистване, е най-добре да изберем стратегия с високи градуси. Омекотител обаче не е необходим.

Спортен сак

След подготовка, потта и влагата от спортните ни облекла се трансферира и по сака, в който ги слагаме. Затова не трябва да подценяваме и неговото пране. Според материала, от който е изработен, можем да разберем дали е подобаващ за пране в пералня - нужно е просто да проверим инструкциите на етикета.

 Снимка 658397

Преди да метнем сака в барабана обаче, е добре да премахнем презрамките му, да се уверим, че е изцяло празен и да го обърнем с вътрешната част на открито. След това избираме щадящ цикъл за пране с хладка вода.

Завеса за баня

За да премахнем мухъла и плесента, които оставят петна и неприятна миризма по завесата в банята, можем да я изперем в пералнята. Преди това обаче би трябвало да откачим кукичките.

 Снимка 658398

След като сме поставили завесата в машината, избираме щадяща стратегия на висока температура. Накрая, откакто е към този момент изпрана, просто закачаме завесата назад на място, с цел да изсъхне.

Платнени торби за многократна приложимост

Харесваме ги, тъй като са екологична опция и постоянно ги употребяваме за пазар. Но покупките замърсяват торбите за многократна приложимост и е нужно да ги перем. В случай че са от плат, напълно умерено можем да ги пускаме в пералнята.

 Снимка 658399

След като сме ги обърнали с вътрешната част на открито, просто ги слагаме в машината и избираме общоприета стратегия на умерена температура.

Платнени обувки и маратонки

Тях също можем да перем в пералня, като следваме няколко предварителни стъпки. Първо би трябвало да премахнем грубата нечистотия от обувките на ръка. След това махаме връзките и стелките и ги слагаме настрана в мрежеста торбичка. После нея, както и обувките, слагаме в барабана.

 Снимка 658401

За да запълним мястото в него и да не " хвърчат " обувките до момента в който се перат, е добре да сложим и няколко кърпи. Избираме щадящ цикъл и хладка вода, а откакто ги извадим към този момент чисти, ги оставяме да изсъхнат на въздух, в идеалния случай на слънчева светлина.

Електрически одеяла

Нормално е да ни се коства, че те въобще не са подобаващи за пране в пералня, само че стига да може да премахнем електрическите съставни елементи от одеялата, няма причина да заобикаляме да го вършим.

 Снимка 658402

При всички случаи, е добре да проверим дали електрическите одеяла, които имаме, са планувани за пране в машина, както и да следваме инструкциите на етикета. В общоприетите случаи е най-добре да изберем щадяща стратегия с по-хладка вода, написа Tom`s Guide.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР