Пепи Еврото е жив, избягал е в съседна държава. Това

...
Пепи Еврото е жив, избягал е в съседна държава. Това
Коментари Харесай

Гл. комисар Явор Серафимов: Пепи Еврото е жив, избягал е в съседна държава

Пепи Еврото е жив, избягал е в прилежаща страна. Това съобщи в изявление за Мариета Николаева в „ Здравей, България ” по " Нова телевизия " шефът на ГДБОП основен комисар Явор Серафимов.

Според шефа на ГДБОП няма информация „ лицето Петър Петров- Еврото да не е жив “. „ Това, което знаем, е, че се допуска, че е жив. Предполага се, че е напуснал територията на страната. Знае се, че това не се е случило по легалния метод. Най-вероятно е станало с подправени документи или през зелена граница. Предполагаме, че е в прилежаща страна. На Балканите. Към момента лицето се търси “, уточни Серафимов.

През 2021 година в ГДБОП е получен сигнал за търговия с въздействие, подаден против Петър Петров, по прякор Пепи Еврото.

В хода на тази инспекция самият Петров също е бил свикан и се е явил като очевидец, безапелационен е шефът на ГДБОП.

Материалите по инспекцията са изпратени във ВКП през януари 2022 година „ Нямаме информация какво е станало по-нататък. Нашите материали са с голям размер. Става дума за търговия с въздействие на Петров. Касае се за измами към неговата група. Информацията съставлява повече от 100 листа информация “, изясни Серафимов.

„ Нямаме противоположна връзка по случая. Като цяло самата Прокуратура е длъжна да ни уведоми къде се намира нашият сигнал. В случая това не е направено. Има проблеми, по които придвижването на сигналите се наблюдава елементарно. Но има и такива, по които прокурорът евентуално може да е не запомнил “, уточни той.

По-късно от Министерство на вътрешните работи излязоха с позиция по проблема.

„ В отчета, изпратен от ГДБОП до ВКП през 2022 година, не се съдържа името на и.ф. основен комисар Борислав Сарафов. Името е упоменато само по отношение на обществено известна фотография, публикувана в медиите. Той, както и други магистрати, не са били обект на разработка, защото Министерство на вътрешните работи няма подготвеност по отношение на тях “, оповестяват от министерството.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР