Пеперудите понякога се наричат летящи цветя, защото украсяват градината почти

...
Пеперудите понякога се наричат летящи цветя, защото украсяват градината почти
Коментари Харесай

Растенията, които привличат пеперуди

Пеперудите от време на време се назовават летящи цветя, тъй като украсяват градината съвсем наедно с тях. Струва си да се подсигурява, че те се появяват в нашите градини, още повече, че доста от в миналото известните типове стават все по-редки и все по-рядко се виждат. В страната ни има много типове пеперуди (!), от които не всички са дневните пеперуди. Някои са и нощни пеперуди, а други пък – разнообразни типове молци.

Най-красивите пеперуди, които постоянно можем да срещнем, са тези от семейство rusałkowate (например адмиралът на нимфата, осетник, ceik или пауновата русалка, известна още като " пауново око " ). Струва си да се знае, че някои от тях мигрират сред разнообразни страни. Пеперудите от фамилията на лястовиците, като кралицата или моряка, също са красиви. Но също по този начин измежду другите типове и фамилии има същински хубости и любопитни места, като дребния гълъб, прочут като полския колибри. Освен това освен най-красивите пеперуди заслужават внимание.

Какви цветя притеглят пеперудите?

Възрастните пеперуди се хранят с течна храна - най-вече пъстър нектар. Тръбните цветя и цветчетата с дълга чашка се посещават изключително с неспокойствие - други инсекти, които нямат толкоз дълги дюзи (хоботки) като пеперудите, не са в положение дейно да извличат нектар от тях, а пеперудите постоянно извличат най-вече от него.

Ярките цветове на цветята са в допълнение преимущество, което ще насърчи пеперудите да ги посетят. Също по този начин си коства да изберете цветя, тъй че да цъфтят от ранна пролет до късна есен - декориране на градината и обезпечаване на храна на красивите инсекти допустимо най-дълго време.

Иглики (primula)

Пеперудите с неспокойствие посещават иглики, известни още като примула. Тези цветя имат няколко много разнородни типа. Всички те обаче имат атрактивни, постоянно пъстри цветове - игликите без стъбла са едни от най-цветните, само че и наподобяват привлекателни. Повечето типове иглика порастват най-добре на лека сянка и харесват влажна почва. Те не основават проблеми при развъждането.

Теснолистна лавандула

Теснолистната лавандула е едно от най-универсалните растения, които можем да имаме в градината (този тип зимува добре в полски условия). Може да се употребява освен като декорация за цветни лехи, само че и като лечебно растение и фалшификация. Цветовете на лавандулата са медоносни - техният нектар притегля както пеперуди, по този начин и пчели. Миризмата на растението, въпреки това, отблъсква комарите, мухите и молците. Лавандулата би трябвало да има слънчева светлина и не доста плодородна, само че наложително добре дренирана почва. Той се оправя доста по-добре с дефицита, в сравнение с с непотребната вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР