Pepco Group разполага с информация за съобщението на Steinhoff International

...
Pepco Group разполага с информация за съобщението на Steinhoff International
Коментари Харесай

Pepco България коментира фалита на собственика си: Искаме да избегнем съмненията

" Pepco Group разполага с информация за известието на Steinhoff International Holdings от 26 юли 2023 година по отношение на нейното делистване. За да избегнем подозрение, бихме желали да ви осведомяваме, че това няма да засегне Pepco N.V. Група. (Pepco), която е разграничена от Steinhoff от няколко години. Pepco работи като независима, сполучлива, записана компания със лично финансиране и мощен баланс ". Така разясниха пред money.bg  за банкрута на мажоритарния си притежател от Pepco.

Преди дни стана ясно, че мултинационалната компания Steinhoff International ще бъде закрита. Холдингът има 72% от акциите на европейската верига за облекла и артикули за дома Pepco. Това докара до спекулации за по-нататъшната орис на веригата, която има над 143 магазина в България.

Steinhoff закупи Pepco Group (известна преди като Pepkor Europe) през 2015 година Въпреки че по-голямата част от акциите в Pepco Group са непряко благосъстоятелност на Steinhoff, тя се ръководи без значение посредством нейния трансфериран управителен екип, ставя ясно от  на уеб страницата на компанията.
 Собственикът на Pepco банкрутира. Какво значи това за магазините на търговеца на дребно?
Собственикът на Pepco банкрутира. Какво значи това за магазините на търговеца на дребно?

Steinhoff International Holdings е в усложнение от 2017 година насам

През юли 2023 година Pepco Group разгласи по-нататъшен стратегически прогрес, продължаващ мощен напредък на приходите и облагите - водени от тактиката за разширение на веригата магазини - приходите за 9 месеца се усилиха с 19,3% при непрекъснати обменни курсове, достигайки 4,2 милиарда евро.

През юни Групата завърши сполучливо рефинансиране на дълг, като направи първата емисия облигации на стойност 375 млн. евро, която срещна огромен интерес от страна на интернационалните и полски вложители, а цената на записванията беше в пъти по-висока от офертата.

" След сполучливото издаване на облигации, Pepco получи позитивни оценки от три водещи рейтингови организации - Fitch, S&P и Moody`s, които означиха солидността на бизнеса и здравия профил на органичния напредък - резултат от програмата за развиване на веригата магазини и мащаба и привлекателността оферта в сегмента на предлагането на стойност ", разясниха още от Pepco.

Компанията Steinhoff, която с изключение на веригата магазини Pepco, в миналото притежаваше и мебелната компания Kika, е в усложнение от 2017 година, когато бяха открити нередности при счетоводен одит. Шефът на компанията Маркус Йоосте след това напусна компанията, а данъчните измами последователно излязоха нескрито при по-нататъшни инспекции. Разследването беше последвано от срив на цените на акциите.

Pepco е основана през юли 2014 година като дъщерно сдружение на Pepkor, южноафриканска холдингова компания, работеща в бранша на търговията на дребно. В момента групата оперира в два сегмента: под знамето на веригата Pepco, основана в Полша през 1999 година, както и в границите на веригата магазини Poundland, основана във Англия през 1990 година, и веригата Dealz, която започва през 2011 година като част от интернационалната агресия на веригата Poundland.
 Pepco печели от ден на ден: Дискаунтърът възнамерява да открие 550 нови магазина до края на годината
Pepco печели от ден на ден: Дискаунтърът възнамерява да открие 550 нови магазина до края на годината

През последните 6 месеца Групата отвори 166 нови магазина

В момента Pepco Group ръководи мрежа от над 3200 магазина в 15 страни в Европа, обслужващи общо 50 милиона клиенти месечно, в това число в Централна и Източна Европа, Англия, Ирландия и Испания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР