Пеп Гуардиола заяви, че Манчестър Сити трябва да бъде търпелив“,

...
Пеп Гуардиола заяви, че Манчестър Сити трябва да бъде търпелив“,
Коментари Харесай

Гуардиола: Има много мачове, трябва да сме търпеливи

Пеп Гуардиола съобщи, че Манчестър Сити „ би трябвало да бъде толерантен “, продължавайки да счита Арсенал за „ водача “ във Висшата лига. Испанският управител на „ жителите “ приказва след успеха на неговия отбор над „ артилеристите “ с 3:1, която ги качи на върха за първи път от ноември насам, макар че лондончани могат да се завърнат на първото място, защото имат мач по-малко.

„ На върха в класирането сме, само че те имат мач по-малко. Пътят е дълъг, само че да дойдем тук и да спечелим против този тим, първият път те бяха по-добри от нас. На почивката си казахме, че не можем да играем, просто се защитавахме, тъй като те бяха толкоз положителни, само че ние би трябвало да сме по-активни “, стартира той.

Бернардо Силва започва на позицията ляв бек – тактическо решение, което Гуардиола след това призна, че е било неточност. „ Реших да направя нещо ново и друго и беше ужасяващо. През второто полувреме играхме надалеч по-добре, приличахме на себе си. Позволихме им да играят, те намираха играчите си зад тила на нашите. След почивката комуникирахме по-добре един с различен, бяхме по-агресивни и контролирахме повече топката. Ерлинг Холанд ни оказа помощ доста, той употребява силата си, с цел да задържи контрола на топката. През първата част те бяха с един състезател повече в полузащита, след паузата ние стояхме надалеч по-добре. Бернардо е толкоз значим, тъй като играе мъдро – той е състезател, който започва от ляво на отбраната и завърши срещата на дясното крило “.

Запитан по отношение на това дали счита, че Сити имат към този момент преимущество в борбата за купата, испанецът акцентира, че към момента има много мачове до края. „ Има доста мачове до края. В моето схващане те са водачи. Много неща ще се случат, няма да спечелим всичките си срещи. Просто би трябвало да бъдем търпеливи “, заключи Пеп.

Колегата му отпред на Арсенал и някогашен асистент на „ Етихад “ Микел Артета предстоящо бе отчаян. „ Разочарован съм, тъй като загубихме. Мисля, че се получи необикновен конфликт сред два тима и когато ги бяхме притиснали, им дадохме да ни вкарат головете. От друга страна имахме три отлични положения и не успяхме да ги осъществяваме. За да ги победим би трябвало да играем над опциите си, тъй като те са толкоз мощен отбор, бяхме ги притиснали в огромните моменти. В самостоятелни обстановки те бяха по-добри от нас. През втората част също, имахме интервали, в които бяхме доста прецизни, само че имаше и такива, в които се поставихме в компликации, методът, по който допуснахме попаденията “, сподели той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР